Regió 7

La presidenta del PP basc plega en "fracassar" l´intent de gir al partit

La retirada d'una moció per a una ponència de convivència al Parlament Basc ha estat el "detonant" de la dimissió

15.10.2015 | 00:00
La dimissionària Arantza Quiroga
La dimissionària Arantza Quiroga

Arantza Quiroga ha presentat la seva dimissió com a presidenta del PP basc i ha decidit abandonar la política convençuda que ha "fracassat" en l'objectiu de donar un gir al partit per abandonar el seu paper de "resistència" davant d'ETA i passar a promoure acords per la convivència, fins i tot amb EH Bildu.
Després d'una setmana d'absolut mutisme, Quiroga va comparèixer ahir a la seu del PP de Sant Sebastià, on va explicar que la retirada de la moció per crear una ponència de convivència al Parlament Basc que inclogués tots els partits, també l'esquerra abertzale, va significar el "detonant" de la seva dimissió.
Va explicar que va retirar la moció, encara que continua creient-hi -"la tornaria a presentar una i mil vegades"-, perquè li ho va demanar el PP, tant la direcció nacional com alguns dirigents bascos, però aquest gest de "desautoritzar-se" a si mateixa va constituir la gota que va fer vessar el got i el va fer posar-se davant de la "realitat dura" que havia "fracassat" en no poder "unir voluntats" per canviar el rumb del PP basc.
"He tractat durant aquests dos anys d'entendre que el PP havia de fer una transició des de la resistència fins a la influència", va explicar Quiroga, que va admetre que ha "fracassat en intentar unir voluntats darrere d'aquest objectiu". Va insistir a defensar el valor del text retirat, en el qual es parlava de "deslegitimació definitiva del terrorisme" i "rebuig de la violència", en comptes d'expressions clàssiques com "condemna d'ETA", el que va ser objecte de crítiques des del seu propi partit i per part d'algunes associacions de víctimes de l'organització terrorista.
Dijous, l'endemà de retirar la moció, va comunicar la seva intenció de dimitir a la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, qui li va demanar que s'ho pensés bé uns quants dies i va convidar-la a una reunió que es va celebrar dimarts, en la qual Quiroga es va reafirmar en la seva intenció d'abandonar la política.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Una futura núvia informant-se en un saló del sector.
El nombre de matrimonis es manté estable a Catalunya durant el 2015

El nombre de matrimonis es manté estable a Catalunya durant el 2015

L'edat mitjana al primer matrimoni s'ha endarrerit tres anys des del 2005 i se situa en 34,7 i...

Iceta avança que el PSC «desobeirà» encara que canviï la relació amb el PSOE

Iceta avança que el PSC «desobeirà» encara que canviï la relació amb el PSOE

El primer secretari diu que el PSOE "té dret" a repensar la relació amb els socialistes catalans

Comença l´evacuació de ´la Jungla´ de Calais

Les hores prèvies a l'evacuació han estat marcades pels disturbis i la tensió entre policies i...

Òmnium revisitarà les grans mobilitzacions des del 1950

Òmnium revisitarà les grans mobilitzacions des del 1950

Cuixart defensa que les protestes socials han configurat el país

Enllaços recomanats: Premis cinema