El dolor pels assassinats de París ha commogut el món i, ahir, Manresa no es va mostrar aliena a aquest patiment.

Més de dues-centes persones van acudir a la crida de l'Ajuntament a fer un minut de silenci per les víctimes i més de la meitat dels assistents van ser membres de la comunitat islàmica.

Amb pancartes a les mans de "No ens representen", "No en el meu nom", "No més morts" i una altra de més gran que deia "La comunitat musulmana, en contra del terrorisme" volien deixar clar que a l'islam no hi caben actes de barbàrie com aquest que sacsegen les bases de la convivència. En realitat tots els que eren allà hi assistien per dir no al terror i per mostrar respecte pel fort dolor que pateix un poble veí.

Van obrir l'acte les paraules en francès d'Anna Rotllan, organitzadora del festival Francophonie a Manresa, que va parlar en nom del cònsol general de França a Barcelona, Edouard Beslay.

I va cloure les intervencions l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, que va fer una crida a "arraconar l'odi" i a seguir treballant en favor de la justícia social.

Junyent va dir que l'acte tenia lloc quan encara la ciutadania estava "commocionada per aquestes morts absurdes".

L'alcalde estava acompanyat per representants dels grups municipals, responsables de les comunitats musulmanes de la ciutat i de la comissió pel diàleg interreligiós, a més de representants d'entitats i ONG de solidaritat i cooperació, i altres entitats.