El president d'Escal UGS -empresa explotadora de la planta Castor?-, Recaredo del Potro, va negar ahir cap relació entre els sismes davant de les costes de Vinaròs i l'activitat de la planta i, segons fonts de l'acusació popular, va dir que es corresponen amb una "sismicitat natural".

Així ho va assegurar el representant de l'acusació popular exercida per l'Associació Nacional Arca Ibèrica, Jorge Casal, després de la declaració de Del Potro davant el Jutjat d'Instrucció 4 de Vinaròs que investiga suposades irregularitats en la tramitació del projecte Castor. Del Potro va declarar ahir en qualitat d'imputat davant el jutjat com a responsable de l'empresa explotadora de la planta i ha declinat fer declaracions a la seva sortida, on van ser rebuts amb xiulets per part d'una vintena de membres de la Plataforma Ciutadana en Defensa dels Terres de la Sénia.

Segons el lletrat d'Arca Ibérica, Del Potro va posar a més en dubte els informes de l'Institut Geològic Miner d'Espanya, que després dels sismes van vincular directament l'activitat d'injecció de gas amb els més de 300 sismes produïts el setembre del 2013.