Dol i consternació a Sant Boi de Llobregat l'endemà de la mort violenta d'una nena de quatre anys a mans presumptament de la seva mare. Unes 200 persones es van concentrar ahir al migdia a la plaça de l'Ajuntament per fer cinc minuts de silenci. També es va llegir un manifest acordat per tot el consistori, i aprovat en un ple extraordinari celebrat uns minuts abans, en què es rebutjava la violència i on s'expressava la solidaritat total amb les víctimes d'aquests fets.

A més, es van decretar dos dies de dol oficial al municipi, la suspensió de les activitats organitzades per l'Ajuntament i que les banderes dels edificis institucionals onegin a mig pal. Dissabte al vespre, els Mossos d'Esquadra van detenir una dona com a presumpta autora de la mort per ofegament de la seva filla petita, de només quatre anys, al domicili familiar.

A les dotze del migdia es va celebrar el ple extraordinari acordat en una reunió d'urgència que es va convocar dissabte al vespre en saber-se els fets. En la sessió plenària -en què només va faltar ERC, que va excusar la seva presència per motius aliens a la convocatòria-, es van decretar dos dies de dol oficial al municipi.

A partir de dos quarts d'una del migdia a la plaça de l'Ajuntament, es va fer una concentració silenciosa que va reunir 200 persones, durant una estona en què només va sonar El cant dels ocells, de Pau Casals.

En l'escrit, llegit per l'alcaldessa Lluïsa Moret, l'Ajuntament va recordar "uns fets que ens han omplert de tristesa i commoció", la pèrdua "en circumstàncies molt doloroses d'una nena de quatre anys a la nostra ciutat", va afegir. "Tenim la imatge de la nena al cap, era moníssima", va explicar emocionada Teresa Latorre, una veïna.