El brot de gastroenteritis que es va detectar la setmana passada a Barcelona i a Tarragona pel mal estat de l'aigua embotellada en garrafes o bidons distribuïda en 925 empreses ja afecta 3.166 persones, si bé tan sols una ha hagut de ser hospitalitzada i ja ha rebut l'alta.

Les fonts consultades han indicat que el més probable és que ja no hi hagi nous casos, encara que la xifra d'afectats sí que podria incrementar-se si algunes persones que ja tenen els símptomes acudeixen al metge, davant la repercussió mediàtica del brot.

Malgrat que encara es desconeix l'origen del brot, la Generalitat intenta confirmar que el problema podria estar en el procés d'envasament de l'aigua, que es porta a terme a una planta d'Andorra.

Els resultats dels cultius realitzats a diferents afectats apunten que es tracta d'un norovirus, un microorganisme que causa la meitat de casos de gastroenteritis.

Les autoritats andorranes estan portant a terme una investigació sobre com es pot haver contaminat l'aigua, els resultats de la qual seran posteriorment enviats a laboratoris catalans.