Mossos apartats alimenten les sospites sobre els acusats del cas Quintana

La versió d'aquests testimonis corrobora el relat que la lesionada va exposar la setmana passada

20.04.2016 | 00:00

Els antiavalots que Interior va apartar per ocultar informació dels seus moviments en la vaga general del 14-N van alimentar ahir les sospites sobre els dos mossos acusats de ferir Ester Quintana, en assenyalar-los com els únics que van actuar des del lloc on la manifestant va rebre el tret.
En el judici que se celebra a l'Audiència de Barcelona contra el subinspector i l'escopeter acusats de rebentar un ull a Quintana amb el tret d'una pilota de goma, van declarar aquest dimarts com a testimonis diversos agents de la unitat Dragó 40 que integraven els imputats, formada per tres furgons andisturbis.
Quatre dels testimonis eren membres del furgó 414 de la unitat Dragó 40, als quals el departament d'Interior va apartar el juliol del 2013 -amb el subinspector i l'escopeter ja imputats- per haver amagat que havien actuat a prop del lloc on Ester Quintana va caure ferida. Els agents van explicar dimarts que, si bé es van situar en paral·lel la furgoneta Dragó 40 en la qual viatjaven els imputats quan Ester Quintana va rebre el tret, la seva intervenció en aquell lloc va ser mínima, ja que es van limitar a baixar del vehicle i a tornar a pujar després d'adonar-se que el subinspector ordenava tornar al vehicle.
Els antiavalots expedientats van afegir que la seva actuació havia estat fugaç, en un lapse de tan sols 15 o 20 segons, mentre que van situar els agents acusats com els primers que havien arribat al lloc i, per tant, els únics que haurien tingut temps d'actuar al xamfrà des del qual Quintana va assegurar haver rebut el tret.
La versió d'aquests testimonis corrobora el relat que la mateixa Quintana la setmana passada va exposar davant el tribunal.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Dimecres calorós, però amb possibilitat de plugims al Prepirineu

Les temperatures màximes es mouran entre els 22 i els 27 grays a la Catalunya Central

Ratifiquen la nova «Ortografia» que redueix a 15 el nombre d´accents diacrítics

Ratifiquen la nova «Ortografia» que redueix a 15 el nombre d´accents diacrítics

La institució defensa que es tracta d'una proposta "enraonada" i que s'ha acordat "per consens"

´I´m a catalan´. Avui fa 45 anys de l´històric discurs de Pau Casals a l´ONU

´I´m a catalan´. Avui fa 45 anys de l´històric discurs de Pau Casals a l´ONU

El 24 d'octubre de 1971, les Nacions Unides van lliurar la Medalla de la Pau al músic català

Enllaços recomanats: Premis cinema