L'exministre brasiler Paulo Bernardo Silva, un important dirigent del Partit dels Treballadors (PT), va ser detingut en una nova operació de la Policia Federal contra la corrupció associada a l'estatal Petrobras. Silva va ser ministre de Planificació al Govern de Luiz Inácio Lula da Silva, fundador i màxim líder del PT, i va ocupar la cartera de Comunicacions durant la gestió de Dilma Rousseff, que va ser suspesa de les seves funcions des del 12 de maig passat per respondre a un judici de destitució i substituïda des de llavors per Michel Témer.

L'exministre està casat amb la senadora del PT Gleisi Hoffmann, qui també va ser ministra a l'Executiu de Rousseff i és una de les més actives figures de la defensa en el procés que una comissió del Senat realitza contra la mandatària suspesa. Tant Silva com la seva dona van ser denunciats el març passat com a suposats beneficiaris de la xarxa de corrupció que va operar a la petroliera estatal, però la justícia encara no s'ha pronunciat sobre l'assumpte.

Silva va ser detingut al seu domicili a Brasília, alhora que agents de la Policia Federal també van escorcollar una residència que la parella té a la ciutat de Curitiba, al sud del país. Així mateix, mitjans locals van confirmar que altres agents de la Policia Federal van escorcollar la seu de la direcció nacional del PT, situada a la ciutat de Sao Paulo.

Paral·lelament, la Cort Suprema del Brasil va decidir iniciar un nou procés de caràcter penal contra el president de la Cambra de Diputats, Eduardo Cunha, suspès de les seves funcions per aquest mateix tribunal. La nova causa va ser oberta per acusacions de corrupció, rentat de diners i evasió de divises, i es basa en uns comptes que Cunha mantenia ocults.