El portaveu d'Economia del PSOE, Pedro Saura, va anticipar ahir que si el president del govern en funcions, Mariano Rajoy, aconsegueix la investidura, els socialistes votaran en contra del sostre de despesa i dels pressupostos generals de l'estat de l'any que per les retallades que es preveuen. Saura va assegurar que si el seu partit no està disposat a recolzar els comptes de l'exercici següent, és lògic que també rebutgi la reelecció de Rajoy, "no per una qüestió tàctica, sinó de principis". "El PSOE votarà en contra del sostre de despesa i dels pressupostos generals de l'estat que proposi el PP per l'any que ve perquè inclouen retallades. És lògic que si votem no a això, votem no a la investidura", va argumentar Saura.

Segons l'opinió de Saura, avalar una gran coalició amb el PP "implicaria que l'alternativa seria el populisme". El portaveu econòmic va insistir que Rajoy "és l'antítesi de la modernització i dels canvis profunds" que necessita Espanya. A més va exigir al cap de l'executiu en funcions que busqui els suports que necessita en els partits nacionalistes i independentistes i que posi ja data a la seva investidura. "El que no pot fer és ficar-se el rellotge de la democràcia a la butxaca i segrestar-lo, perquè això és una burla per a Espanya". Saura s'ha sumat a altres veus de la direcció del PSOE que rebutgen convocar una nou Comitè Federal per replantejar el vot contrari a Rajoy. Segons la seva opinió, "no hi ha raons" perquè el màxim òrgan del partit té una "opinió majoritària" a favor de mantenir el no a Rajoy.

El PSOE ha demanat crear al Congrés una comissió d'investigació sobre el finançament il·legal i les trames de corrupció que afecten el PP perquè li donin explicacions el cap del govern en funcions, Mariano Rajoy, l'expresident dels populars José María Aznar i l'extresorer Luis Bárcenas.

El portaveu del PSOE al Congrés, Antonio Hernando, va registrar ahir la petició en què ha inclòs, entre les condicions plantejades a Rajoy, obrir una negociació que pugui desembocar en el vot favorable a la seva investidura. Aquesta comissió no pot dependre del sí de Rajoy a Rivera, sinó que ha de dependre de la voluntat del Congrés", ha sostingut Hernando en una roda de premsa.