Les vendes de cava al mercat espanyol creixen el 3 % el primer semestre de l'any

El sector creu que
la millora de les xifres reflecteix "la recuperació econòmica" general

02.10.2016 | 00:00

Les vendes de cava al conjunt de l'estat espanyol han crescut aproximadament el 3 % durant els primers sis mesos de l'any. És l'estimació que fa la DO Cava, que constata que augmenta especialment la venda de productes Reserva i Gran Reserva. "La recuperació econòmica sembla que s'està reflectint en el cava", va afirmar el president del consell regulador, Pere Bonet.
D'altra banda, la DO Cava treballa per començar a comercialitzar el cava de "Paratge Qualificat", una nova categoria aprovada el mes de juny passat per identificar els productes de "màxima qualitat". Bonet va avançar que per Nadal hi haurà aproximadament set elaboradors que en posaran a la venda les primeres ampolles.
A l'espera de tancar les dades definitives de la primera meitat de l'any, Bonet es va mostrar esperançat davant el comportament constatat dins el sector, amb un repunt de les vendes del mercat intern en totes les categories, especialment les "Premium". Alhora, la DO Cava també percep un lleuger augment en les exportacions. Així, Bonet va destacar que Alemanya i Bèlgica són dos països on les vendes s'"estan recuperant", alhora que al Regne Unit també repunta el consum.
Dins els països de la Unió Europea, el consell regulador va destacar especialment la situació a França, on el cava ven una mitjana de 8 milions d'ampolles. "És paradoxal, perquè això significa gairebé el doble de les ampolles de xampany que es venen a Espanya", va explicar.
Pel que fa a la verema, que és a punt d'acabar-se, Bonet va garantir que les varietats més tardanes estan compensant l'escassetat de macabeu i el chardonnay, que es van collir a mitjan agost.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Rajoy ofereix diàleg als socialistes per estudiar les seves demandes

Rajoy ofereix diàleg als socialistes per estudiar les seves demandes

La direcció de Ferraz assegura que s'abstindran "per a Espanya i per Espanya" i no per al PP

Ferraz i els barons socialistes tensen la corda perquè el PSC acati l´abstenció

Ferraz i els barons socialistes tensen la corda perquè el PSC acati l´abstenció

Iceta insisteix en el no a la investidura de Rajoy malgrat les fortes pressions de membres...

El PDECat fa una crida als catalans que se senten ´orfes´ i ´decebuts´

El PDECat fa una crida als catalans que se senten ´orfes´ i ´decebuts´

La coordinadora general del Partit Demòcrata Europeu Català (PDECat), Marta Pascal, va fer una...

Enllaços recomanats: Premis cinema