La Generalitat no preveu apujar impostos perquè la pressió fiscal ja és "molt alta"

La CUP insistirà a apujar tirbuts per tal de millorar
"la redistribució de la riquesa"

05.10.2016 | 00:00

El Govern no es planteja una pujada d'impostos en els pressupostos per al 2017, perquè considera que a Catalunya ja hi ha una pressió fiscal "molt alta" que no deixa marge per a nous increments.
Després de la reunió d'ahir del Govern, la consellera de la Presidència, Neus Munté, va llançar un missatge velat a la CUP, que ja va tombar el projecte pressupostari per al 2016 després d'exigir una pujada dels impostos per a les rendes més altes.
"A Catalunya existeix un nivell de pressió fiscal que considerem molt alt, excessiu especialment en determinats grups", va dir Munté, que va puntualitzar que l'"objectiu" del Govern seria rebaixar la pressió fiscal "a les rendes més baixes", si bé "les circumstàncies no ho posen fàcil".
També ahir, l'expresident de la Generalitat Artur Mas ha marcat un límit negociador amb la CUP en rebutjar completament que els pressupostos per al 2017 prevegin una pujada d'impostos: "no podem convertir Catalunya en un país d'hiperpressió fiscal", va afirmar. Munté ha explicat que el projecte pressupostari en el qual està treballant la conselleria d'Economia que dirigeix el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, és "molt semblant" al del 2016, que "ja era un bon projecte". Ara, el Govern està "centrat a poder disposar d'uns pressupostos marcadament socials i que permetin la culminació" del procés sobiranista. No es planteja, per tant, "cap modificació de l'impost de successions", com reclamen veus de l'esquerra per augmentar la recaptació de la Generalitat.
De fet, ahir mateix el diputat de la CUP Benet Salelles va afirmar que la seva formació mantindrà la seva proposta que en els Pressupostos es busqui "que paguin més els que més tenen". Segons Salellas, la CUP negociarà les propostes de resolució del debat de política general i Pressupostos "amb un enfocament d'excepcionalitat" ja que entén que el procés cap a la independència comporta també uns "eixos de ruptura" que, per a la seva formació, són prioritaris. La formació anticapitalista reclama en les seves propostes que el Govern tracti de "revertir" les "retallades" en serveis públics realitzats en anys precedents, i que a més hi hagi una aposta per "la redistribució de la riquesa".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Crespo creu que la seva mala relació amb Fraga va perjudicar Correa

Crespo creu que la seva mala relació amb Fraga va perjudicar Correa

El número dos de Gürtel, Pablo Crespo, va opinar que el fet que Francisco Correa el fitxés el...

El Govern vol augmentar el control a les policies locals

El Govern vol augmentar el control a les policies locals

Interior planteja que els agents municipals comparteixin numeració amb els Mossos, però no una...

Iglesias: ´hi ha més delinqüents potencials en aquesta cambra que a fora´

Iglesias: ´hi ha més delinqüents potencials en aquesta cambra que a fora´

El secretari general de Podem reclama per al seu partit el paper d'"oposició real"

Enllaços recomanats: Premis cinema