El coordinador executiu del PDeCAT i diputat bagenc al Parlament de Catalunya, David Bonvehí, va assegurar ahir, en declaracions a Regió7 des de Madrid, que Francesc Homs «ha deixat molt clar que no es va fer res contra la llei». L'alcalde de Sallent, David Saldoni, també va ser ahir a la capital espanyola per mostrar el seu suport a Homs.

Bonvehí va passar tota la jornada d'ahir a Madrid i, després de participar en la marxa matinal que va acompanyar Homs des de la plaça del Rei fins al Tribunal Suprem, va presenciar la primera jornada del judici a Homs per la seva pressumpta desobediència al Tribunal Constitucional per haver mantingut la consulta sobiranista del 9 de novembre del 2014.

El diputat bagenc al Parlament explicava ahir al vespre, just abans d'agafar l'AVE per tornar a Catlaunya, que «he viscut com Francesc Homs, la seva família i tota la representació del nostre partit entraven al judici i ha estat un pèl emocionant».

Després de la marxa matinal pel centre de Madrid en suport al diputat al Congrés del PDeCAT, Bonvehí també va presenciar en primera persona tota la sessió del judici que va tenir lloc al Tribunal Suprem. D'aquest fet, Bonvehí, que és advocat, assegurava que «ha estat com una classe magistral de Dret».

De la jornada, Bonvehí afegia també que «he tingut la sort d'estar al judici i de poder veure en primera persona com jurídicament i políticament Homs ha deixat molt clar que no es va fer res contra la llei». Per a Bonvehí, el diputat del PDeCAT a Madrid -que també és llicenciat en Dret- en la seva argumentació «ha fet un discurs molt ben travat».