Londres es va despertar consternada després dels atacs terroristes que la nit de dissabte van deixar set morts i 48 ferits, però les persones que ahir s'acostaven als voltants del lloc dels fets van assegurar no tenir por. Les sirenes de policia i els helicòpters eren gairebé l'únic que s'escoltava al pont de Londres i al mercat de Borough de la capital, on solen regnar l'alegria i el bullici de la gent passejant o degustant diferents àpats.

Malgrat que les dues zones estan tancades al públic i la policia va demanar als londinencs que evitin acostar-se al lloc dels fets, algunes persones transitaven pels carrers veïns. És el cas d'Amber, una jove anglesa de 19 anys, a qui l'atemptat va sorprendre a la capital britànica tot i ser originària de Manchester, lloc on el terrorisme també va colpejar fa tot just uns dies deixant 22 morts i més de mig centenar de ferits al final d'un concert de la cantant de pop nord-americana Ariana Grande.

«És molt impactant i rar que just acabi de passar el de Manchester, venir aquí a Londres i que passi això», va explicar, i, tot i reconèixer que li resulta «inquietant» estar a espais oberts, va assegurar «no tenir por» perquè no pots «deixar de fer la teva vida». A més, la noia va lloar l'actuació tant de la policia de Londres com la de Manchester per la seva resposta després dels dos atemptats, així com la dels serveis sanitaris.

«Tristesa» va ser el sentiment que va explicar tenir Peter, britànic de mitjana edat, alhora que va revelar que «sospitava» que alguna cosa així passaria a Londres. «Sabia que hi hauria algun altre atemptat», va afirmar mentre mirava pensativa i consternada el riu Tàmesi al seu pas pel pont de Londres, però, igual que Amber, va afegir que no té «por» perquè el terrorisme «no vencerà».

Els turistes no van deixar de recórrer les rodalies del pont, com Lourdes, Claudia i Cristina, un grup d'amigues espanyoles que no es va replantejar el seu recor-regut dominical malgrat el que va passar dissabte a la nit. «No hem dubtat a venir, fins i tot hem pensat que avui estaria tot més vigilat i estaríem més segures», van explicar, tot i que van declarar que els «afecta» i «canvia el somriure» veure passar tanta policia per la zona.

El mateix que Utte, alemanya que va aterrar ahir al matí a Londres i que va dir sentir-se «molt segura» a la ciutat per, precisament, aquest increment de patrulles de Scotland Yard.

A les proximitats del famós mercat gastronòmic de Borough, situat a tot just uns metres del pont de Londres, el que més es podia veure eren periodistes de totes les nacionalitats informant d'allò succeït. L'àrea romania tancada mentre la gent allotjada als hotels propers era evacuada car-regant amb les seves maletes amb gest seriós i sense voler dirigir-se a la premsa.

Suspenen la campanya

Els principals partits britànics, menys l'eurófob UKIP, van anunciar la suspensió de la seva campanya de cara a les eleccions generals de dijous després dels atacs. Jeremy Corbyn, líder del Partit Laborista britànic, primer de l'oposició, va confirmar la suspensió de tots els seus actes electorals, una decisió que va prendre «després de consultar amb altres partits, com una mostra de respecte». «Estem tots commocionats i horroritzats pels brutals atacs a Londres. Els meus pensaments estan amb els familiars i amics d'aquells que van morir i han resultat ferits. Avui, tots plorem la seva pèrdua», va dir Corbyn.

Poc abans, un portaveu del Partit Conservador havia informat que la formació de la primera ministra britànica, Theresa May, també havia suspès els seus actes de campanya a nivell nacional. Es tracta de la segona interrupció de la campanya electoral, després de l'aturada decidida pels diferents partits després de l'atemptat a Manchester.