El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va nomenar ahir nou conseller de Cultura Lluís Puig Gordi, que des del 2011 i fins ara era director general de Cultura Popular.

La portaveu Neus Munté va anunciar que Puig prendrà possessió avui com a relleu de Santi Vila, que ahir va assumir la cartera d'Empresa després del cessament de Jordi Baiget.

Lluis Puig, nascut a Terrassa el 1959, és una persona amb una llarga i estreta vinculació amb la cultura popular i tradicional d'arrel catalana, temes sobre els quals ha escrit diversos llibres. Puig posseeix estudis musicals, de dansa, de producció audiovisual i d'Humanitats per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

El nou conseller ha exercit com a sardanista i director de diversos esbarts i per la seva activitat va ser guardonat amb el Premi Nacional de Dansa de la Generalitat el 1984.

També va ser músic del grup de folk Ministrils del Raval, director de la Fira Mediterrània de Manresa (1999-2001, vegeu perfil), director artístic del Mercat de Música Viva de Vic (2008-2010) i confundador i director de l'empresa Vesc (Vèrtex Empresarial de Serveis Culturals) entre 2001 i 2011, any en què va assumir el càrrec de director general de Cultura Popular en l'administració catalana.

Entre els llibres que ha publicat es troben Terregada, apunts sobre folklore de Terrassa, Crònica i Calendari de Dansa Tradicional i Danses de la Terra de la Biblioteca Joan Amades.