L'actual alcalde del municipi de Moià, Dionís Guiteras, ha estat escollit aquest cap de setmana passat nou president del Consell Assessor Municipal d'Esquerra Republicana. L'elecció ha tingut lloc en el marc de la celebració del Consell Nacional del partit i ha resultat escollit amb una àmplia majoria dels presents.

La secretària general d'Esquerra, Marta Rovira, ha destacat que Guiteras "representa els valors de la nova Esquerra Republicana, un alcalde emprenedor i que ara està al capdavant d'un dels ajuntaments que més ha patit la crisi econòmica i la manca de finançament dels ens locals". Per la seva banda, el president de la Federació Comarcal del Bages d'Esquerra, Lluís Oliveras, ha mostrat la seva satisfacció i ha agraït la confiança de l'actual direcció per proposar el bagenc Guiteras per aquesta responsabilitat.

El Consell Assessor Municipal és un òrgan de suport, debat i assessorament a l'activitat municipal del partit i integrat per una seixantena de càrrecs electes locals. A més, Guiteras, en qualitat de president d'aquest òrgan, formarà part també de l'Executiva Nacional de la formació.