El bisbat de Vic -que inclou gran part de les parròquies del Bages i totes les de l'Anoia- va tancar els comptes del 2013 amb un dèficit de 341.800 euros, segons va fer públic ahir la diòcesi. Mentre que els ingressos van ser de 10,8 milions d'euros (el 4% menys que l'any anterior) les despeses van sumar 11,2 milions d'euros (el 3% menys). L'ecònom del bisbat, Joan Carles Carles, va subratllar que, tot i els criteris d'austeritat que s'han aplicat, la previsió per a aquest any és que el dèficit creixi més i ha augurat que aquesta situació es pot allargar encara dos anys, "però en algun moment s'haurà de capgirar, i si no haurem de prendre mesures més dràstiques".

Segons Carles, es tracta d'una situació similar a la dels últims tres anys, que sumen una disminució d'ingressos de 801.787 euros. Pel que fa a les despeses, Carles va explicar que la diòcesi ha fet un important esforç de contenció i en els darrers tres anys han baixat de 594.308 euros.

Més de la meitat dels ingressos del bisbat provenen de l'aportació dels fidels (el 58,4%). La resta de fons procedeixen de la Conferència Episcopal Espanyola (18,5%), de les rendes del patrimoni (15,6%), i de les subvencions (7,5%). Segons Carles, aquests ingressos han anat destinats a diferents aspectes com les assignacions dels 148 sacerdots i 11 diaques, al funcionament de les parròquies i entitats diocesanes, a la formació, a la conservació i difusió del patrimoni, entre d'altres.