L'Ajuntament de Sant Fruitós vol que des d'avui mateix comencin els treballs per eradicar la població de rates de la finca de Cal Figueras. Durant el matí consensuarà amb els propietaris l'empresa plaguicida que es contractarà, i es donaran ordres perquè a la tarda ja s'hi actuï, tenint en compte que totes les que aspiren al servei tenen una predisposició immediata. En cosa de quinze dies es voldria tenir tota la zona neta.

El departament d'Agricultura va confirmar dimecres que la plaga que ha aparegut a Sant Fruitós és de rata negra i que, per tant, no pot intervenir en la seva eradicació perquè no es tracta de cap espècie autòctona ni protegida, sinó comuna. En aquestes circumstàncies l'Ajuntament és qui ha acabat assumint la situació, i ha contactat amb tres empreses plaguicides que des de dimecres han estat inspeccionant la finca afectada per proposar les seves respectives ofertes. També han visitat la zona tècnics de l'empresa que el municipi ja té contractada per al control de plagues, però no està especialitzada en espècies com la que ara s'ha de tractar, i per tant, no optarà als treballs.

L'Ajuntament espera que aquest matí li arribi l'últim pressupost que li falta, i quan els tingui tots tres sobre la taula decidirà per quina empresa es decanta. La intenció és "parlar-ho amb els propietaris", tenint en compte que es tracta d'una finca privada, i amb qui també s'haurà d'establir la manera com se li repercutiran els costos, per bé que "han mostrat molt bona predisposició", assegurava ahir la regidora de Sanitat de Sant Fruitós, Mònica Cruz