Una multitud ha pres els carrerons i les placetes del Poble Vell de Súria des de primera hora del matí de dissabte per visitar la fira medieval. Les parades d'atuells, de menjar, de roba o de complements; racons convertits en improvisats obradors d'artesans de la fusta, del vidre, del metall i l'animació musical, de màgia i de saltimbanquis de carrer així com l'exposició d'armadures medievals de Cal Balaguer del Porxo, d'estris de tortures o les visites guiades al castell i a l'església del Roser són els al·licients que avui, diumenge, segon i darrer dia de la fira, trobaran els visitants que facin cap a aquest singular indret de Súria, bressol de la seva història.

Una de les novetats de la Fira Medieval d'Oficis ha estat la presència de prop d'una quarantena de pubilles, hereus i dames d'honor de diferents municipis i territoris d'arreu de Catalunya, convidats pel Pubillatge Surienc. Després de concentrar-se a la Casa de la Vila, les pubilles, hereus i dames d'honor es desplaçar fins al Poble Vell i van visitar la Fira Medieval d'Oficis.

Com en edicions anteriors, una part del comerç del centre urbà roman obert durant el cap de setmana amb ambientació medieval, en una iniciativa de Súria Punt Comercial. Enguany s'ha incrementat el nombre de comerços participants.

L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, va participar a la fira. Primer va anar a l'ajuntament, on va signar el Llibre d'Honor i va participar en una recepció institucional al saló de sessions amb la presència de tota la corporació municipal. Va ser la primera visita oficial de Valentí Junyent a Súria com a alcalde de Manresa, i també el primer acte públic en el qual ha participat com a diputat del Bages.

El seguici institucional es va desplaçar a peu pel centre urbà fins al Poble Vell, saludant els comerciants. Posteriorment, les autoritats van visitar el nucli antic surienc, intercanviant impressions amb alguns dels participants. També van assistir a la primera representació de l'espectacle Salats! a l'Era del Castell.