L'Ajuntament de Sallent preveu iniciar dins d'aquest mandat les primeres intervencions amb què ha de reconvertir el barri de l'Estació en una àmplia zona verda. Els detalls es concretaran en un projecte que encara no té data, però que partirà de les set propostes que estan elaborant estudiants d'arquitectura de l'Escola Tècnica Superior del Vallès (ESTAV) en el seu màster universitari.

Els futurs arquitectes van donar a conèixer la feina feta des del setembre fins ara en una exposició pública, aquest dimecres, a la Sala Vilà i Valentí, amb presència de l'alcalde, David Saldoni, de la regidora de Participació Ciutadana, Rosa Argelaguet, i més de mig centenar de veïns. Des d'ara i fins a final de curs, els alumnes acabaran de desenvolupar tècnicament les propostes i en perfilaran els detalls, i de cara al juliol se'n farà la presentació definitiva, amb la intenció que "ens serveixin de base de cara a l'elaboració d'un projecte definitiu", va apuntar ahir Argelaguet, fascinada per la proposta d'idees "que a nosaltres mai no se'ns haurien ocorregut".

L´Ajuntament vol fer partícips els veïns de la decisió final que ha de portar cap al projecte definitiu de les futures actuacions al barri. Per això, preveu que les set propostes es posin a exposició pública fins a la festa major del setembre (amb la possibilitat de premiar el treball que es consideri millor), i no es descarta «un procés participatiu amb butlletes per tal que els veïns triïn el que més els agrada de cada proposta». A partir d´aquí s´elaborarà un projecte definitiu, pensat per anar-lo desenvolupant per fases amb el temps, però amb l´objectiu de fer les primeres actuacions dins d´aquest mandat per no deixar que el barri «es continuï degradant amb brutícia i males herbes», va dir Argelaguet. En aquests moments encara hi viuen tres famílies amb qui fa temps que s´està negociant un nou emplaçament perquè s´hi construeixin un habitatge. Les converses es mantenen sense que s´hagi arribat a cap acord, però com a màxim hauran d´haver abandonat el barri d´aquí a dos anys, segons va recordar ahir l´alcalde.