Els santvicentins s'han fet seu el carrer en una festa major que durant quatre dies ha presentat propostes per a tots els públics, que ha viscut actes de molta participació i en algun cas, fins i tot, multitudinari, i que com a nota negativa ha tingut la suspensió del castell de focs, que s'havia de fer aquest dilluns al vespre però que s'ha suspès per l'alt risc d'incendi.

El que es podria qualificar de multitudinari per la resposta de públic obtinguda va ser l'oferta d'arrencada, divendres, que va sumar un correfoc que enguany estrenava format, amb l'actuació tot seguit dels Catarres, que van omplir de públic l'amplia plaça de l'Onze de Setembre. Enguany, el correfoc va buscar un gir potenciant el vessant d'espectacle visual a través de la recreació d'una llegenda de Castellet, la composició i estrena de músiques creades específicament per a aquest esdeveniment, i la incorporació de nou bestiari. La proposta va ser molt ben rebuda i va deixar el públic perfectament escalfat per a la sortida a l'escenari dels Catarres.

De la resta de la programació destaca tot un seguit de clàssics consolidats, que són ja tota una garantia de participació i de presència de públic. Per exemple, el Festival de Dansa a la plaça Clavé (enguany se'n feia la 13a edició), el ball de nit de dissabte, la trobada de gegants de diumenge al matí -enguany amb el bateig dels nous gegants de l'escola bressol El Niu- i, molt especialment, l'Encierro Pamplonica.

Aquesta darrera proposta ha tingut una extraordinària acceptació al municipi, de manera que ja és un clàssic que per una tarda els carrers del centre de Sant Vicenç es converteixin en un Sanfermin animat pels peculiars braus inflables, i que cada any siguin més els que corren al seu davant vestits amb els clàssics pantaló i camisa blanca i mocador vermell lligat al coll.

En aquesta festa major també s'ha estrenat la concessió de la medalla de Sant Vicenç, que en la seva primera edició ha recaigut en la figura de Josep Gomáriz, president de la Penya Blaugrana, i s'ha pogut fer la votació pública del pressupost participatiu.