L´Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha organitzat un grup de suport emocional i d´ajuda mútua adreçat a les persones cuidadores que començarà a funcionar el proper mes de setembre. L´objectiu d´aquest curs és, per una banda, donar suport psicològic, i per l´altra facilitar el fet de conèixer altres persones cuidadores per tal d´intercanviar experiències.

Es tracta d´un recurs que promou el suport emocional i la relació entre persones cuidadores que comparteixen una mateixa problemàtica, per tal que se sentin recolzades en el procés de cura de la persona en situació de dependència. Les persones que dediquen gran part del seu temps a tenir cura de familiars acostumen a viure amb una sobrecàrrega emocional i física. Durant les diferents sessions que es duran a terme es generaran vincles de relació amb altres cuidadors, s´oferiran estratègies per gestionar les necessitats i conflictes, es donarà suport emocional i s´informarà dels diferents recursos de suport disponibles tant d´entitats públiques com privades.

La durada del curs consta de 10 sessions d´una hora i mitja de durada, dirigides per un psicòleg. L´inici del curs serà el proper 29 de setembre al Nexe- Espai de Cultura des de 2/4 de 5 fins a les 6 de la tarda. Les persones interessades en inscriure´s poden adreçar-se a l´àrea de Serveis Socials de l´Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, al carrer Padró 72-74, o bé trucar al 93 878 97 01.