El Bages tindrà a la Roqueta el primer punt de recàrrega d'electricitat neta

Golf la Roqueta, Domini Ambiental i Grup 365 han creat una caseta transportable per ser, també, un punt de gestió i promoció turística

18.03.2017 | 08:35
Els responsables del primer EEPoint de Catalunya amb diferents aparells i vehicles elèctrics

L'empresa bagenca Domini Ambiental ha trobat dos aliats més, Golf la Roqueta i Grup 365, per crear el primer punt de recàrrega d'energia elèctrica al país amb una producció totalment neta. És l'EEPoint (Electric Energy Point) la Roqueta. Ahir es va presentar aquest mòdul que s'ha instal·lat a l'aparcament del golf i que serà la base d'operacions turístiques a la zona que vol fer l'empresa Grup 365. És un punt que s'autoabasteix d'energia, a través d'un placa solar i de la hidroelèctrica que li pot arribar generada per un salt d'aigua inclòs dins de l'àmbit del camp.

Per una part, Domini Ambiental ha vist com finalment instal·lava el seu primer mòdul amb una placa solar a la teulada, que serà la que donarà submistrament elèctric per fer la recàrrega de bicicletes, motos, cotxets i segadores d'un camp de golf o motos i cotxes convencionals. Després que ara fa un any presentés el projecte a l'Ecofira de Manresa, el president de l'empresa bagenca, Esteve Pintó, ha pogut posar en servei el seu projecte.

I ha estat possible perquè ha trobat els altres col·laboradors indispensables: per una part, Golf la Roqueta, que hi posa l'espai i en serà un dels clients perquè «volem anar canviant cap al vehicle elèctric tant en els cotxets del camp de golf com en maquinària, com ara segadores», segons explicava ahir el seu responsable, Francesc Selga. I per altra banda, Grup 365, una empresa que està disposada a donar vida al punt de recàrrega a través del desenvolupament de propostes turístiques. La placa solar genera un espai a sota (42 m2) que aquesta empresa, també bagenca, vol fer que sigui el motor de gestió de les propostes turístiques o ludicoesportives de l'entorn, en aquests moments en què els punts de recàrrega són encara molt escadussers. La voluntat i la il·lusió és que la implantació d'aquest tipus de servei es vagi escampant progressivament. Grup 365, segons explica el seu gerent, Joan Vila, té capacitat per a la gestió tant d'oferta de rutes des d'aquets punt, com per a l'organització d'esdeveniments, com per al lloguer de bicicletes, Segways i de patinets elèctrics.

Vila destaca la idoneïtat del punt, perquè és un punt de coincidència de camins (via blava, sant Ignasi, sant Jaume, anella verda...) i perquè està ubicada a prop de Montserrat i de Manresa i en «una comarca plena de possibilitats per a l'esbarjo en contacte amb la natura», afirma Vila. En aquesta combinació també hi té un paper important el fet que a la Roqueta hi hagi un servei de restaurant, amb la qual cosa es pot pensar en un turisme familiar, com destaca el responsable de l'establiment, Jordi Torra.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

Montserrat apunta el primer semestre a un nou any de rècord en nombre de visitants

Montserrat apunta el primer semestre a un nou any de rècord en nombre de visitants

De gener a juny, s'ha registrat un increment del 12% respecte al mateix període del 2016

«No pot tornar a passar un 30 de juny com el que hem viscut»

«No pot tornar a passar un 30 de juny com el que hem viscut»

L'alcalde de Sallent assegura que ara cada dos mesos es controlarà que la mineria estigui fent els...

Súria multa per primer cop un gos localitzat per l´ADN del seu excrement

Súria multa per primer cop un gos localitzat per l´ADN del seu excrement

La Mancomunitat del Cardener farà canvis per millorar el sistema de localització genètica canina

L'últim El més llegit

Calendari laboral i escolar 2016/2017

Calendari laboral 2017 a Catalunya

Calendari Laboral 2017 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2016/17

 
Enllaços recomanats: Premis cinema