Una vintena d'empreses s'acrediten amb un segell de turisme sostenible

Fins al proper 28 d'abril hi ha temps per inscriure's al nou distintiu adherit al Geoparc

19.04.2017 | 08:41

Un total de 19 empreses del Bages ja s'han inscrit a una nova distinció que les acredita com a establiment de turisme sostenible i, a més a més, adherit al Geoparc. Hi ha temps per fer-ho fins al proper 28 d'abril.

Es tracta d'un segell de qualitat emmarcat en la certificació Biosphere d'àmbit mundial que substitueix l'acreditació Sicted que hi havia fins ara. A nivell provincial compta amb el finançament de la Diputació de Barcelona, i al Bages és gestionat pel Consell Comarcal, amb la peculiaritat (i, alhora, valor afegit) que les empreses i serveis que s'hi apunten, automàticament s'acrediten com a membres adherits al geoparc Mundial Unesco de la Catalunya Central.

El nou distintiu porta per nom Compromís per la Sostenibilitat, la seva adhesió és voluntària, i suposa una garantia per als turistes en matèria de gestió mediambiental i de protecció del patrimoni cultural. L'objectiu és que la gestió de l'empresa a nivell intern sigui òptima, sostenible i eficient mitjançant la incorporació de manuals de bones pràctiques, i per això, el programa permet millorar la qualitat i sostenibilitat dels serveis turístics de la comarca, generar contactes i col·laboracions entre les diferents empreses turístiques que hi participen i incidir en l'orientació de l'empresa envers el client i la seva satisfacció.

L'adhesió comporta la implementació d'un pla formatiu, l'assistència a tallers, la participació en grups de treball, l'aplicació de criteris de millora, i una avaluació externa. La primera jornada de formació serà el 2 de maig.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

Fira de Primavera de Navàs: tot el que no et pots perdre

Fira de Primavera de Navàs: tot el que no et pots perdre

El passeig Ramon Vall s'omplirà d'automoció, artesania i alimentació, dissabte i diumenge

El PSC de Sant Joan demana la dimissió de Jordi Gesé per 'pressionar i insultar' a membres de la policia local

El PSC de Sant Joan demana la dimissió de Jordi Gesé per "pressionar i insultar" a membres de la policia local

Elia Tortolero veu inadmissible la continuïtat de Gesé al seu càrrec de regidor de Seguretat...

VÍDEO: El ball de la faixa marca el punt àlgid de la diada de Sant Barc a Balsareny

Balsareny exhibeix el poder de la tradició en la matinal de la diada de Sant Marc

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema