El pròxim 27 d'abril, i amb motiu de la festivitat de la Mare de Déu de Montserrat, el Museu de Montserrat obrirà les portes gratuïtament a tots aquells que vulguin visitar les seves exposicions, tant permanents com temporals, segons ha confirmat la pròpia institució en un comunicat.

La tradicional Vetlla de Setmana Santa començarà dimecres a les 21 hores amb la música del "Llibre Vermell de Montserrat", que interpretaran les Joventuts Unides de la Sénia, que aquest any celebren el seu 50è aniversari.

Una hora més tard començarà l'Eucaristia de la Vetlla, presidida pel bisbe de Sant Feliu de Llobregat i que es podrà seguir en directe per la Xarxa de Comunicació Local.

En acabar, Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) oferirà la possibilitat de baixar amb el tren Cremallera fins a l'estació Monistrol-Vila, en un únic viatge que sortirà a les 00.30 h i arribarà tretze minuts després.

Dimecres 27 als 11 hores se celebrarà la missa de Solemnitat de la Mare de Déu de Montserrat, que estarà presidida per l'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol Balcells, i que també es podrà seguir en directe per les televisions locals.

El museu, que estarà obert tot el dia, comptarà amb les exposicions temporals "Anatomia d'una illa a ulls clucs" de Jordi Fulla i "La força d'una idea" d'Elisa Rimany.

La jornada acabarà amb una ballada de sardanes acompanyat de la Cobla Triomfal d'Igualada.