Navarcles disposarà a partir de la propera tardor d'un nou espai esportiu i d'esbarjo al servei dels veïns. Es tracta del pati de l'escola Catalunya (a l'edifici verd), que s'habilitarà i s'obrirà al públic fora de l'horari escolar.

Navarcles tenia pendent una endreça de l'accés a l'escola pel pati, i ho aprofitarà també per adequar la pista esportiva que hi ha, amb la construcció d'una coberta que serveixi d'aixopluc i en pugui garantir un ús més permanent.

En concret, les obres consistiran en la repavimentació tant de la zona del pati d'accés com de la pista, que ara bàsicament és de grava (escampada ja fa temps), i se substituirà per formigó. També s'intervindrà en els fonaments i els murs a la zona del pati, i en els fonaments de l'estructura de la pista, que després es cobrirà. També es preveu adequar una zona de gespa a l'àrea d'accés, plantar nous arbres, renovar la instal·lació elèctrica i col·locar el mobiliari.

Tot plegat es preveu que s'allargui un màxim de 18 setmanes des del moment de l'inici de les obres, que es preveu per a aquest mes de juny (quan s'acabi el curs escolar), tenint en compte que l'adjudicació dels treballs és imminent. El pressupost d'execució per contracte de les obres és de 306.256 euros.

Aquesta planificació preveu concentrar el gruix de les obres durant l'estiu, en què no hi haurà classes, si bé en el seu tram final coincidiran amb l'inici del nou curs escolar, el setembre. Per això es preveu una execució de les obres de forma periodificada, amb la idea «que tingui la mínima afectació possible», apunta l'alcalde de Navarcles, Llorenç Ferrer. Així doncs, la primera fase de les obres es concentraria bàsicament a l'àrea del pati d'accés (la més propera a l'escola), i es deixaria per al final l'adequació de la pista, la coberta que s'hi ha de col·locar, i l'adequació del seu entorn més proper, sempre garantint la seguretat dels usuaris.

Tardes, caps de setmana i festes

L'adequació d'aquest pati i la pista poliesportiva es fa amb el doble objectiu de dignificar les instal·lacions de l'escola i de poder-ne fer un ús més enllà de l'estrictament escolar, per bé que Navarcles ja té altres equipaments esportius i de lleure.

Un cop acabades les obres, s'haurà de veure exactament quin ús se li dóna i en quin horari, però segons ha explicat Llorenç Ferrer, la idea és que pugui obrir portes al públic durant les tardes després d'escola, i fins i tot els caps de setmana. Igualment, l'alcalde no descarta la possibilitat que aquest equipament pugui acollir, si cal, esdeveniments en actes festius.