A partir de demà, els usuaris de rodalia de Renfe a l'estació de Can Carreras a Martorell no podran accedir a peu pel carrer de les Escales a causa de les obres de cobertura de les vies d'Adif adjacents a l'estació de FGC de Martorell Central.

L'accés alternatiu per accedir a l'estació de Renfe a Martorell mentre s'executin les obres és per als carrers Gomis i Sant Joan. Els treballs, a càrrec del departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya (DTOP), permetran millorar els intercanvis modals entre les estacions de FGC i de Rodalies, situades a prop, amb la construcció de noves rampes i accessos adaptats per a persones amb mobilitat reduïda.

Aquesta cobertura permetrà a Adif construir la futura nova estació de Rodalies al costat de la de FGC, que funcionarà com un gran intercanviador que permetrà els enllaços directes.

L'actuació que ara comença servirà, a més, per recuperar aquesta àrea per a l'ús ciutadà, amb l'ampliació de la nova plaça. Així, a partir del túnel actual que cobreix les vies a l'altura del carrer de Montserrat, s'ampliarà la superfície coberta prop de 40 metres, i així es generarà un nou espai que permetrà donar continuïtat a la plaça construïda davant de l'estació de FGC en la primera fase d'urbanització d'aquest projecte.

Finalment, la segona fase d'urbanització que el DPTOP ha iniciat també inclou el desplaçament d'una de les vies d'Adif i l'ampliació i el perllongament d'una de les andanes d'aquesta estació, per millorar l'accessibilitat i els moviments dels viatgers a la zona de vies, un cop acabada la cobertura. Es preveu enllestir les obres a final d'any, amb una inversió de 5,1 milions d'euros.