L'Ajuntament de Martorell ha anunciat que les obres de l'Ateneu, ubicat al barri de Can Carreres, podrien estar enllestides en un mes. El col·lectiu social Les Noies i els Xics de les Barraquetes de Martorell han demanat al consistori que un cop s'inauguri aquest edifici sigui centre de les relacions socials, punt de reunió, lúdic i cultural, per al jovent martorellenc. Però, per la seva banda, l'alcalde, Salvador Esteve, ha dit que no serà així: "l'Ateneu serà un espai municipal per a tots els martorellencs i per al barri de Can Carreres. A més a més, la gestió d'aquest equipament anirà a càrrec de l'Ajuntament".

Tot i la negativa de l'Ajuntament de Martorell a cedir l'espai als joves, el col·lectiu de les Noies i els Xics de les Barraquetes continua lluitant per aconseguir-lo. De moment, aquest grup juvenil ja ha penjat uns quants vídeos musicals de protesta a la seva web d'Internet, ha creat un grup a la xarxa social Facebook i, també, ha protagonitzat diverses manifestacions al carrer amb xiulets. "Exigim un espai que sigui centre neuràlgic de teixit associatiu, juvenil i social de Martorell. Un espai construït per les persones i no des dels despatxos", manifesten des de la pàgina web Les Noies i els Xics de les Barraquetes.

L'Ajuntament, per part seva, no té interès a dedicar l'Ateneu de Can Carreres a un únic col·lectiu de persones. Segons Salvador Esteve, "aquest equipament serà un centre obert a joves i grans, un centre que doni servei a les persones de totes les edats i molt especialment als veïns i veïnes de Can Carreres, un barri mancat actualment d'un espai amb aquestes característiques".

A hores d'ara, els treballs que s'estan tirant endavant a l'Ateneu són el condicionament interior, el de les instal·lacions i l'adequació de l'entorn del nou equipament cultural.

De què disposarà l'Ateneu

L'Ateneu del barri de Can Carreres tindrà una terrassa a la part superior, a la planta baixa hi haurà dues sales polivalents i el vestíbul, i, a la planta inferior, una altra sala polivalent. També hi ha previst que s'hi creï un espai independent adreçat als socis. A més a més, s'hi inclourà un servei de bar i una de les sales polivalents es podria fer servir com a petit teatre.