El viatge en el temps fins a l'edat mitjana que proposa Bagà aquest cap de setmana espera atraure fins a 20.000 persones. Són les previsions de l'alcalde del municipi, Nicolás Viso. Aquesta població de l'alt Berguedà es troba immersa en les Festes de la Baronia de Pinós, que reivindiquen i promocionen el passat medieval de Bagà, un dels nuclis importants d'aquesta zona dels Pirineus en l'època. La festa també serveix als productors agroalimentaris del Berguedà des de fa quatre anys per donar a conèixer la varietat alimentària que ofereix la comarca. Asseguren que és un bon aparador per exhibir els productes i que avui dia són una mica més coneguts a altres punts de Catalunya gràcies, en part, a les Festes de la Baronia.

Informació a fons a l'edició impresa

La fira de demostració d'oficis i artesans, el pal de paller

Entre les activitats, la fira de demostració d'oficis i artesans continua sent el pal de paller de les festes. En els diferents carrers i places del cor històric, els visitants hi trobaran més d'un centenar d'artesans, que faran demostracions de la seva tasca i oferiran la possibilitat d'aprendre'n als més interessats. La mostra, a l'aire lliure i gratuïta, es divideix en àrees temàtiques i per gremis.

La fira obrirà portes dissabte dia 14 de juliol, des de les 6 de la tarda fins a la mitjanit, i diumenge, de les 10 del matí a les 3 de la tarda. A més, estarà complementada per la mostra de productes agroalimentaris del Berguedà. Bagà va ser una de les primeres poblacions a posar en marxa un mercat medieval basat en la seva història i el seu ric patrimoni arquitectònic i cultural de l'època. La vila va haver de reconduir aquesta fórmula i per això es va optar per donar més protagonisme als oficis al voltant dels artesans i promocionar els productes gastronòmics del Berguedà.