El Consell Comarcal del Berguedà deixarà de tenir cap de protocol després de més de 25 anys. Aquest càrrec sempre l'ha ocupat el berguedà expert en aquest camp Carles Cortina, que també ha estat durant setze anys cap de protocol de l'Ajuntament de Berga, dinou del de Castellar del Riu i quatre d'Avià, Olvan i Saldes.

El president del Consell Comarcal del Berguedà, David Font, ha explicat que l'ens deixarà de tenir aquest servei perquè "no veia necessari que hi hagi cap de protocol". El president ha indicat que l'ens comarcal no té un volum de feina significatiu en aquesta àrea per tenir aquesta figura. Ha precisat que quan reben visites de càrrecs de l'administració, generalment ja porten els seus propis caps de protocol. No obstant això, ha matisat que si mai necessiten el consell d'un especialista en protocol s'adreçaran a Carles Cortina.

En declaracions a aquest diari, Carles Cortina ha dit que està "molt content" d'haver pogut fer aquesta feina que ha assolit un nivell que "no té res a envejar al d'altres institucions". Cortina ha volgut tenir un agraïment especial per a les primeres persones amb què va començar, tècnics de l'ens com Ramon Corominas, Glòria Ros, Francesc Peñaranda i Queralt Cortin, i també ha destacat la gerent Carme Casas com un "gran patrimoni del Consell".