"Davant les informacions aparegudes sobre el possible canvi d'ubicació de l'Institut Serra de Noet de Berga, i les darreres declaracions de la regidora d´educació de l´Ajuntament, l´Associació de Mares i Pares d´Alumnes d'aquest institut volem manifestar:

1/ La nostra sorpresa pel conjunt de declaracions i informacions emeses aquests dies respecte al possible canvi d´ubicació del SI Serra de Noet, que entenem que genera una confusió innecessària.

2/ El Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Berga han emprat un total de 9 anys en trobar la solució definitiva per a la construcció d'un nou edifici per a l'Institut Serra de Noet, previst finalment als terrenys de sota el camp de futbol, al carrer del Pla de l'Alemany. Durant aquests anys ja hi ha hagut dos canvis d´ubicació que han retardat injustificadament el projecte. Hores d'ara, el Govern de la Generalitat ja ha adjudicat (4 de juny de 2015) la redacció del projecte i la posterior direcció d'obra per un total de 287.500 €, projecte que ha d'estar enllestit aquest mes de novembre i que ha de ser lliurat al Departament en els propers dies, si no ho ha estat ja. Aquesta, enteníem que era l´opció del nou equip de govern fins i tot en la darrera reunió mantinguda a finals d´octubre entre els representants de l´AMPA, l´equip directiu del centre i la regidora d´educació.

3/ La utilització d'un edifici existent, com ara l'escola i convent de Sant Francesc, comporta la renúncia al projecte de nou edifici, i significa malbaratar aquests 287.500€ de diner públic de despesa ja adjudicada i nou anys d´esforços. Com a contribuents, lamentaríem que es menyspreés aquesta inversió, ja que serien uns diners dels ciutadans llençats sense cap utilitat.

4/ Sens dubte, el canvi d'ubicació comportaria una nova demora en tot el procés. La utilització d'un edifici existent, del qual en desconeixem les característiques i l'estat, probablement requeriria certes intervencions no avaluades per a habilitar-lo. Dos o tres anys de retard, que com a mínim comportaria el canvi d'ubicació, podrien deixar Berga sense l´Institut que tant necessita hores d'ara.

5/ Tot i que l'edifici proposat de l'escola i convent de Sant Francesc pot reunir alguna de les condicions necessàries per a l'institut, creiem que hi ha algunes carències insuperables, com per exemple espai suficient per a patis exteriors i per a pistes poliesportives, l´existència de barreres arquitectòniques i dificultats d´accés del transport escolar. Aquestes mancances insalvables, conjuntament amb els previsibles retards i riscos que derivarien, haurien de fer descartar aquesta alternativa.

6/ L'Associació de Mares i Pares d´Alumnes de l'Institut Serra de Noet de Berga restem a l'espera de poder mantenir una reunió amb les responsables municipals, per tal de disposar d'informació de primera mà sobre el futur de l´Institut. L´AMPA demanem la construcció del nou edifici sense més retards ni dilacions, i instem a l'Ajuntament de Berga a executar amb la màxima rapidesa les obres d'urbanització. La inversió de diner públic necessària per aquest equipament és una millora per a la ciutat, per a la comarca i pel sistema educatiu públic d´aquest país.

7/ Volem trobar en l'Equip de Govern de l'Ajuntament de Berga un aliat per tal que la ciutat pugui disposar del desitjat edifici de l´institut i no pas més entrebancs als ja esdevinguts fins al moment."