El diputat d'Educació de la Diputació de Barcelona, Rafael Homet, va mantenir ahir a Berga una reunió amb regidors del seu àmbit de la comarca del Berguedà per exposar-los les prioritats d'aquest mandat, centrades en la presència al territori, el reforç de les funcions dels ajuntaments dins el Servei Català d'Educació i el treball per reduir l'abandonament escolar prematur.

A la trobada es van posar de manifest la necessitat de garantir el suport al sosteniment de les escoles municipals, com les bressol, les de persones adultes o les de música i arts. Homet va explicar que aposta per mantenir un diàleg permanent amb els ajuntaments, amb flexibilitat a l'hora de donar resposta a les necessitats dels municipis.

Entre els projectes que es van analitzar, destaca el Pla territorial d'Educació del Berguedà -en el qual s'han implicat totes les administracions- que compta amb un mapa de recursos, serveis i estructures que s'integra en l'observatori social del Berguedà, i és una eina d'informació i coordinació dels agents educatius de la comarca.

El diputat va aprofitar la trobada per lliurar als regidors documentació sobre el suport global de la corporació a la comarca durant l'any 2015.