L'escola Vedruna ampliarà la seva cartera educativa el proper curs escolar 2016-2017 oferint l'educació de secundària que fins ara tenia La Salle i que "passarà a ser de la Fundació Privada Educativa Vedruna Barcelona (Escola Vedruna), i així es convetiran en un sol centre", segons una nota feta pública per aquest col·legi.

L'any 2007, la comunitat religiosa de La Salle va marxar de Berga després de gairebé un segle de presència a la ciutat. Fins ara a La Salle s'hi han ofert estudis de secundària de titularitat d'aquest centre. Una situació que canviarà el curs vinent. En un comunicat, responsables dels dos centres informen que "reformulen l'acord que van subscriure amb la implantació de l'ESO (1996). El conveni inicial instava els centres de dominiques i Vedruna a impartir les etapes d'educació infantil i primària, i a La Salle, la secundària". En el mateix comunicat s'informa que "els ensenyaments de secundària es continuaran impartint en l'actual edifici de La Salle, ja que les característiques que presenten els alumnes de les dues etapes, primària i secundària, fa que sigui la solució més idònia".

Per mitjà d'aquest acord, Vedruna "assumeix la responsabilitat i gestió d'aquesta etapa, que permetrà ampliar l'oferta educativa, que anirà dels 0 als 16 anys a partir del proper curs escolar, i també desenvolupar el seu projecte educatiu a l'ESO". El pacte "s'ha realitzat de mutu acord entre ambdues institucions" i els responsables el valoren positivament.