La Fira del Motor de Gironella, la clàssica Fira de sant Josep, enguany, destinarà nous espais a les parades de les entitats i també al sector de l'agroalimentació. El certamen obre el cicle de mostres de primavera al Berguedà. La regidora de Comerç de Fires Maria Ángels Sallés ha presentat la mostra aquest dimarts.

Enguany l'espai destinat a les entitats canvia i passa del carrer Balmes a la plaça Doctor Armengou on s'instal·laran les veles per aixoplugar la tretzena d'entitats culturals, esportives i socials del municipi. També guanyaran comoditat i amplitud d'espai les parades d'agroalimentació i artesania que s'ubicaran a la plaça de l'aparcament de l'Estació. Fins ara s'ubicaven al carrer del Riu i l'objectiu dels dos canvis és guanyar espai tant per els expositors com per els visitants perquè puguin accedir-hi amb més comoditat. Per alliberar espai de la plaça de l'Estació hi haurà menys metres per a les parades.

L'eix central del certamen serà l'exposició de vehicles a l'Avinguda de Catalunya on els visitants podran veure les novetats del sector de l'automoció d'una desena d'expositors. També hi haurà l'exposició de micro-cotxes del gironellenc Claudi Roca enguany dedicada a utilitaris de transport de la postguerra al concessionari PaQ o la trobada de cotxes clàssics que organitza l'Escuderia Gironella i el Casal de la Gent Gran La Llar.

Un altre dels clàssics del certamen són els estands al Local del Blat que organitza l'Associació de Comerciants de Gironella. Hi haurà una quinzena de comerços i establiments que mostraran els seus productes i serveis. L'espai també acollirà les desfilades de moda primavera-estiu i les actuacions gimnàstiques. A l'entrada hi haurà un punt d'informació de la nova ruta històrica que el consistori inaugurarà el 2 d'abril i de la que no s'han avançat els continguts perquè els responsables municipals en volen fer una presentació properament i exclusivament d'aquesta tema.

Enguany, el certamen servirà també per celebrar el primer aniversari de la inauguració de la biblioteca amb activitats el dissabte 19 de març i el 21. A més, els Castellers de Berga iniciaran la temporada la Fira del Motor com han ant fent els darrers anys.