«La valoració de la diada és molt positiva i s'ha de celebrar, ja que cinc anys no es fan cada dia». Això és el que deia Joan Farguell, el cap de colla dels Castellers de Berga, amb un somriure que no se li esborrava dels llavis. «Ara el repte és repetir el 4 de 8 i portar-lo fora de Berga» -cosa que significaria portar més d'un centenar de camises blaves fora de Berga- «a més de casar-lo amb la torre», explicava.

D'aquesta manera, segons Farguell, els Castellers de Berga confirmarien que la gesta no ha estat flor d'un dia.

L'única nota lleugerament negativa de la diada va ser el fet d'haver de desmuntar la torre de 7. «La canalla estava amb els nervis a flor de pell. Quan pujaven em deien que no, ja que tenien por», explicava Farguell en aquest sentit, que considera que és millor «deixar-ho estar, ja que, si estan nerviosos, no funciona». De totes maneres, va destacar que en aquesta estructura són un pas endavant respecte a l'any passat, ja que enguany ja l'han descarregat. El cap de colla considera que mentre que el carro gros és «una aspiració molt gran i és més defensable», la torre «és més traïdora».

Farguell també va destacar les baixes de castellers importants i habituals a la pinya a causa de les vacances, per la qual cosa va reiterar la importància de sumar gent encara que sigui de cara a diades puntuals. «Les colles petites o mitjanes hem d'estar molt conscienciades que no podem fer castells per als quals no tinguem temps».