El govern de la CUP de Berga ha volgut tancar la polèmica sobre la gestió de les instal·lacions de la piscina coberta del Tossalet i va anunciar, ahir al migdia, a través d'un contundent comunicat, que l'equipament no tancarà portes al setembre, i assegura «la continuïtat de la prestació del servei sota qualsevol circumstància». Segons ha pogut saber aquest diari, l'anunci es va fer després d'una reunió mantinguda ahir mateix al matí entre el gerent de la Federació Catalana de Natació i regidors de l'equip de govern cupaire.

Tal com va informar Regió7 (vegeu diari de dijous), la Federació Catalana de Natació, que gestiona l'equipament esportiu municipal d'El Tossalet de Berga, va anunciar que deixaria d'oferir el servei al setembre si el govern de la CUP no oferia una alternativa a l'actual model de gestió de les instal·lacions de la piscina coberta. La FCN va reiterar, una vegada més, la voluntat d'arribar a un acord amb l'Ajuntament de Berga perquè la ciutat no es quedi sense el servei, tot i que va tornar a deixar clar que no mantindria el model actual, que asseguren que els ha comportat una pèrdua d'1,5 milions d'euros des del 2005, quan va obrir portes.

Sembla, però, que finalment l'executiu de la CUP ha trobat una solució a aquest tancament i va fer públic, ahir, que el Tossalet no tancarà portes al setembre, tal com preveia la Federació Catalana de Natació, si no s'oferia cap alternativa des del consistori berguedà. El govern va anunciar que «els usuaris podran seguir fent ús de les instal·lacions amb plena normalitat» perquè des del consistori «no es contempla la suspensió del servei el proper mes de setembre», tal com es va anunciar aquesta setmana per part de la ederació. De fet, l'entitat gestora ja havia iniciat la tramitació d'un ERO a la vintena de treballadors del centre, que s'hauria hagut d'aplicar a partir de l'1 de setembre si no hi havia cap alternativa per part del govern berguedà.

De totes maneres, el govern de la CUP, tot i anunciar que els usuaris no han de patir pel futur de les instal·lacions, de moment no ha donat a conèixer els detalls de la continuïtat de l'equipament esportiu. Caldrà esperar als propers dies per saber si l'executiu anuncia un nou concurs públic per a la concessió, si el consistori assumeix directament la gestió del centre, o si plantegen alguna altra alternativa al respecte per donar continuïtat a les úniques instal·lacions públiques de piscina coberta a la comarca.