El Consell Comarcal del Berguedà, mitjançant el Servei de Primera Acollida, va iniciar ahir i fins a mitjan desembre, una formació adreçada a persones nouvingudes. Aquesta formació la reben un total de 25 persones que provenen de diferents països. Es tracta de la quarta edició de l'anomenat del mòdul C de coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic.

Fonts de l'ens comarcal berguedà han explicat que aquesta formació, que té una durada mínima de 15 hores, «dóna a conèixer el funcionament de la societat catalana i els seus serveis a través de tècnics municipals, d'entitats del territori com Òmnium Cultural i els Castellers de Berga» així com també a través de l'experiència de persones immigrades. Les fonts esmentades han exposat en aquest sentit que «durant les 10 sessions es treballen els trets fonamentals d'identitat de Catalunya, el sistema polític i administratiu, els drets i els deures fonamentals i els diferents serveis públics de la comarca i es posa especial èmfasi en les oportunitats d'inclusió que ofereix el món rural».

La formació que ofereix el Consell s'inclou dins del Servei de Primera Acollida i complementa els mòduls de llengua i de coneixements laborals.