El mes de uny del 2001, una sentència del Tribunal Suprem ratificava la il·legalitat de la tramitació del projecte de l'abocador de Font Ollera. Un veredicte anterior del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va considerar nul·la l'aprovació del projecte feta l'any 1994. S'obria la porta al tancament de l'abocador.

El ple de l'Ajuntament de Berga de l'11 de novembre del 2001 va aprovar per unanimitat que el sobrecost del tancament de l'abocador el pagués la Generalitat. En el cas de Berga, aquest sobrecost es va xifrar en 16 milions de pessetes de l'època.

El 20 de setembre de l'any 2004 el Berguedà va començar a portar les seves deixalles a l'abocador de Bufalvent al Bages en compliment de les sentències judicials que obligaven el tancament de Font Ollera i a la restitució d'aquell espai tal com estava abans de començar-hi a abocar el 1996.

El dia 20 de setembre del 2004, l'aleshores conseller de Medi Ambient, Salvador Milà, es va desplaçar a Berga, a la seu del Consell Comarcal, per tractar el futur de la gestió dels residus a la comarca. Va afirmar que la solució passava per fer un nou abocador al Berguedà.

El ple del Consell Comarcal del Berguedà del 22 de març del 2006 donava llum verd a l'acord per tornar a abocar a Font Ollera fruit d'un acord amb la propietat. Govern i Consell van haver de pagar 1 milió d'euros cadascun. L'abocador comarcal de Font Ollera degudament legalitzat i adequat es va reobrir el 2 de gener de l'any 2008.