La segona residència de gent gran de Martorell estarà gestionada i construïda per aquesta entitat sense ànim de lucre, tindrà una extensió de 5.000 metres quadrats i una capacitat de 135 places de residència, i de trenta més com a centre de dia.

L’aprovació definitiva consolida així l’aposta per la construcció d’aquesta nova residència, un cop superat el termini d’exposició pública sense que s’hi hagin presentat al·legacions. La votació de la concessió va anar acompanyada d’una segona votació, on es va debatre l’autorització de la hipoteca de la concessió demanial de la finca, que es farà servir per sufragar parcialment el cost del nou equipament, votació que es va resoldre amb el mateix resultat que el punt anterior: acord del govern (CiU) amb Esquerra i PP i vots en contra de socialistes i Iniciativa.

El regidor d’Hisenda, Josep Casasayas, va argumentar que abans de portar a votació la concessió de la hipoteca l’equip de govern «s’ha assegurat de trobar entitats bancàries que participin» en l’operació, tot garantint la viabilitat de la hipoteca perquè existeix «un protectorat que protegeix les fundacions» en situacions com aquesta, i per això va negar que en cas que la fundació no pogués afrontar la hipoteca la residència acabés en mans privades. L’alcalde, Salvador Esteve, va confirmar ahir que ja hi ha un acord pràcticament tancat amb una entitat bancària per segellar la hipoteca, i que la previsió és que la residència estigui acabada en «un any i mig, aproximadament».

El regidor Casasayas va respondre així les crítiques fetes des del grup socialista a través del seu regidor Adrià Arqué, que va preguntar quin seria el futur de la residència en cas que la fundació no pugués fer-se càrrec de la hipoteca. El mateix Arqué va qualificar la fundació que es farà càrrec de la residència com «anacrònica», tot considerant que el projecte «té massa envergadura per al patronat», consideració que va ser desmentida pel regidor d’Hisenda, que va assenyalar que dins de la seva cúpula de direcció «hi ha membres del consistori».

Al punt de la hipoteca, ICV va acompanyar en el seu vot negatiu els socialistes, perquè considera que «és un error establir una gestió privada» per a la residència, mentre que ERC i Partit Popular van votar a favor, en considerar totes dues formacions que la doble votació d’ahir responia al compliment de tràmits per enllestir la construcció.

L’alcalde va apuntar a la sessió plenària que és un fet que amb el govern de CiU «es farà la residència», responent d’aquesta manera a les crítiques fetes des del Partit dels Socialistes sobre la concessió de la residència a una entitat privada, en aquest cas la Fundació San Joan de Déu.