L'empresa coreana Miwon Speciality Chemical ha invertit 7 MEUR en l'adquisició i adequació d'una fàbrica que estava en desús al polígon industrial de Bufalvent, a Manresa, per instal·lar-hi la primera planta de producció que la companyia té fora d'Àsia. El responsable de Miwon a Manresa, Joachim Zoeller, ha explicat que inicialment es crearan 13 llocs de treball per la fabricació de resines de curat ultraviolat, una tecnologia en expansió que redueix la contaminació a l'atmosfera i que s'empra en adhesius i pintures. Les seves aplicacions són molt variades i van des dels implants que col·loquen els dentistes als seus clients, productes per la cuina o per a recobriments de mòbils i tablets.

Miwon Speciality Chemical ha invertit 7 MEUR a Catalunya en l'adquisició i adequació d'una fàbrica instal·lar-hi la primera planta de producció que l'empresa tindrà fora de l'Àsia. Aquest dimarts s'ha inaugurat la planta que la companyia coreana ha adquirit a Catalunya, concretament al polígon industrial de Bufalvent, a Manresa. A banda de la part més industrial, les instal·lacions disposen d'un important laboratori que permetrà acollir el departament d'I+D.

El director general d'Indústria de la Generalitat, Antoni M. Grau, ha destacat el gran poder d'atracció d'inversions que té Catalunya. Segons ha explicat, això es deu a quatre factors. En primer lloc, hi juga un gran paper el teixit de proveïdors altament qualificats que enriqueix l'ecosistema en el qual les indústries s'implanten. També per l'alta qualificació del personal que hi treballarà, ja sigui a nivell universitari o professional. Grau ha destacat també les connexions estratègiques que permet Catalunya gràcies a infraestructures com les carreters, el port o l'aeroport i, en un futur, la connexió ferroviària.

Grau ha explicat que l'any passat Indústria va acompanyar 60 projectes d'inversió i, enguany, existeixen 240 projectes " vius" que es poden anar desenvolupant en els propers anys. El procés polític que viu el país, segons el director general, genera preguntes i inquietuds en les empreses que volen invertir, "però les empreses també són intel·ligents, i tenen clar que Catalunya és un país capdavanter a Europa, amb una renda per càpita per sobre del 10% de la mitjana europea, amb un nivell d'exportació molt elevat i una zona geogràfica molt atractiva".

El grup Miwon es va crear fa 55 anys a Corea i el 2013 ha comptat amb més de 1.000 treballadors a tot el món i una facturació de prop de 500 MEUR. L'empresa coreana disposa de delegacions comercials a Alemanya, Àustria, i Estats Units. La planta de producció de Manresa és la dotzena de la companyia asiàtica, deu d'elles a Corea i una altra a la Xina. Des de la planta de Catalunya, Miwon té previst facturar prop de 3 MEUR el primer any i fer arribar els seus productes a Alemanya, els països escandinaus, França i Itàlia, entre d'altres. L'empresa coreana ha rebut el suport de l'àrea d'atracció d'inversions estrangeres de la Generalitat, Invest in Catalonia.

Per la seva banda, l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha explicat que amb la de Miwon queden molt poques parcel·les i naus per omplir al polígon de Bufalvent. El batlle ha assenyalat que la mateixa Associació d'Empresaris de Bufalvent ha dit que noten que hi ha "més activitat" i que es comença a "remuntar" la situació.