Es presenta a Manresa el manifest "Els col·legis professionals en un estat independent"

Tretze col·legis professionals del Bages reflexionen sobre la relació de l'estat i el govern català amb els ens col·legials

09.07.2015 | 19:34

Els representats dels col·legis professionals amb seu al Bages han presentat aquest dijous, a la seu del col·legi d'advocats de Manresa, el manifest "Els col·legis professionals en un estat independent", en el qual reflexionen sobre la relació de l'estat espanyol i el govern català amb els organismes col·legials.

El manifest el signen els col·legis d'advocats, d'aparelladors, d'arquitectes, de doctors i llicenciats, d'enginyers industrials, d'enginyers tècnics industrials, de metges, de procuradors, d'agents comercials, de diplomats en treball social i assistents socials, de gestors administratius, d'infermeria, de delineants i tècnics superiors en projectes.

"La societat catalana s´ha caracteritzat sempre per la seva capacitat organitzativa, exemple de la qual el tenim des dels gremis medievals fins l´associacionisme tan fèrtil que va dinamitzar la vida cultural a les viles i ciutats de finals del segle XIX i primeres dècades del XX. En l´àmbit econòmic, els foments i els col·legis professionals són també clar exemple d´aquesta força de la societat civil", remarca el text, el qual ho contraposa amb "la tradició absolutista, conservadora i antiliberal" de l'Estat espanyol.

Davant l´escenari de culminació del procés d´independència i de creació de noves estructures, els firmants veuen molt important "que el nou Estat català reconegui el paper dels col·legis professionals com a organismes de canalització de la vida socioeconòmica, dotats de plena llibertat i facultats d´autoregulació i autoorganització, i sempre sota el principi de legitimació democràtica interna que els és característica.
Actualment el govern català és molt conscient del paper dels Col·legis i de les seves possibilitats de col·laboració amb l´Administració en tasques de gestió de serveis".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Es posa en marxa la tretzena edició del concurs manresà d´emprenedoria Idees Joves

Aquest dijous es donarà el tret de sortida a la tretzena edició del programa Idees Joves amb un...

Decathlon organitza una nova edició del Trocathlon

Des d'ahir fins al 6 de novembre romandrà oberta la fira Tro- cathlon, de material esportiu,...

L´IES Gerbert d´Aurillac es postula per acollir el nou grau de FP dual tèxtil

L´IES Gerbert d´Aurillac es postula per acollir el nou grau de FP dual tèxtil

Manresa no troba lloc en uns instituts «saturats» ni tampoc un espai ja condicionat al Barri Antic

Enllaços recomanats: Premis cinema