El BCE decideix augmentar els crèdits d´emergència per als bancs de Grècia

Mario Draghi anuncia que la provisió de liquiditat s'incrementarà en 900 milions, fins als 89.500 milions d'euros

23.07.2015 | 07:40
El president del Banc Central Europeu (BCE), Mario Draghi
El president del Banc Central Europeu (BCE), Mario Draghi

El president del Banc Central Europeu (BCE), Mario Draghi, va anunciar ahir que el consell de govern de l'organisme comunitari havia decidit augmentar el màxim de crèdits d'emergència que els bancs grecs estan autoritzats a demanar al Banc de Grècia. Draghi va donar d'aquesta manera la benvinguda a l'aprovació del Parlament grec de les mesures d'ajustament acordades amb els socis europeus com a punt de partida per poder començar a negociar un tercer rescat.
El president del BCE va considerar que s'havien produït canvis prou positius en la situació del país hel·lè respecte de la unió que fan que es donin les condicions per incrementar la provisió de liquiditat d'emergència per als bancs de Grècia en 900 milions d'euros, fins a 89.500 milions d'euros. De totes maneres, de moment Grècia manté els controls de capital i els ciutadans grecs només poden treure 60 euros diaris dels caixers automàtics.
El consell de govern va votar per una majoria de dos terços a favor d'aprovar la sol·licitud del Banc de Grècia, va explicar Draghi després que els periodistes li preguntessin si la decisió s'havia pres per unanimitat. També va voler aclarir que, per definició, no és necessària aquesta unanimitat, sinó una majoria de dos terços dels membres del consell i va justificar:
"Hem acceptat la petició del Banc de Grècia per les necessitats de liquiditat que tenen els bancs grecs" i "estem disposats a proporcionar a l'economia grega la liquiditat que necessita". Aquesta provisió de liquiditat d'emergència és més cara que la que ofereix el BCE en les seves operacions de refinançament ordinàries i costa l'1,55%, interès que els bancs grecs abonen al Banc de Grècia. En canvi, normalment el BCE presta en les seves operacions de refinançament al 0,05%.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Tous adquireix una parcel·la del Parc Central per ampliar les seves instal·lacions

Tous adquireix una parcel·la del Parc Central per ampliar les seves instal·lacions

La joieria compra per 700.000 euros els terrenys adjacents a la seva seu central, de 9.600 metres...

La campanya de Nadal farà 60.650 contractes a Catalunya i serà la millor de la història

La campanya de Nadal farà 60.650 contractes a Catalunya i serà la millor de la història

L'empresa de recursos humans Randstad espera que es creïn llocs de treball en promocions, comerç i...

Bones perspectives per al totxo

Bones perspectives per al totxo

Un informe pronostica que la compravenda d'habitatges creixerà l'any que ve el 6,5%, fins a les...

Enllaços recomanats: Premis cinema