Bergadana està ultimant aquests dies el lliurament d'aproximadament mig miler d'ambulàncies que substitueixen tot el parc d'aquest tipus de vehicles de Catalunya, segons explica el responsable de l'empresa, Jaume Montañà.

En concret, diu Montañà, a Gironella s'han adaptat els vehicles per al transport sanitari urgent per a les 13 zones de transport sanitari en què es divideix Catalunya. Fins ara, ja estan en funcionament els vehicles de les zones de Lleida, Maresme, Vallès Occidental, Vallès Oriental, Alt Pirineu i avui es posarà en marxa la zona de la Catalunya Central. En aquesta última zona hi haurà 43 vehicles. De cara a la setmana que ve, serà a les zona del Baix Ebre i previsiblement Barcelona Ciutat on arribaran els nous vehicles sanitaris fets al Berguedà.

En concret, la flota del transport sanitari urgent és formada per les ambulàncies de suport vital bàsic, les de suport vital avançat i també anomenats vehicles d'intervenció ràpida.

A Catalunya, el transport sanitari està gestionat per cinc empreses diferents, que es van adjudicar les 13 zones de transport sanitari. I les cinc companyies, explica Montañà, van encarregar a Transforma 21, que opera amb el nom comercial de Bergadana, la conversió de les furgonetes i cotxes en vehicles sanitaris que ja estan començant a circular pels carrers i carreteres del país.

L'empresa de Gironella, diu Montañà, ha estat quatre anys preparant-se per tal de poder aspirar a la producció de totes aquestes ambulàncies. En aquest sentit remarca que la producció de les ambulàncies, a part d'incloure el seu muntatge, també engloba altres treballs i, a més a més, l'empresa s'ha hagut de dimensionar per poder fer front a la comanda.