Les rebaixes fan que els preus a Catalunya caiguin el 0,6% el juliol

L'encariment dels productes alimentaris redueix la davallada de preus respecte del juny

15.08.2016 | 07:34

L'índex de preus al consum (IPC) va registrar una caiguda a Catalunya del 0,6% el juliol en relació amb el mes anterior, principalment pel descens dels preus de la roba i el calçat a conseqüència de l'inici de les rebaixes, que ha estat del 13,3%, segons va publicar ahir l'Institut Nacional d'Estadística (INE).
Després que l'IPC caigui sis dècimes durant el mes de juliol, la inflació acumulada a Catalunya de començament d'any ençà se situa en el -0,3%, mentre que la variació de preus en els últims dotze mesos queda en un descens del 0,4%.
En el conjunt de l'estat espanyol, l'evolució dels preus al consum també va registrar una caiguda del 0,6% el juliol -un descens dues dècimes menor que el del mes de juny-, a causa de l'encariment dels aliments i begudes no alcohòliques.
A Catalunya, el descens de preus més gran el passat mes de juliol es va produir en el sector del vestit i calçat, amb una reducció del 13,3%, que va coincidir amb l'inici del període de rebaixes, encara que també van caure, en menys grau, els preus dels productes de parament per a la llar (-0,8%), el transport (-0,6%), la medicina (-0,2%) i les begudes alcohòliques i el tabac (-0,1%).
Per contra, el sector que va experimentar un augment més elevat dels preus el juliol va ser el d'oci i cultura, amb el 3,7%, un percentatge molt superior al registrat per altres grups de productes com són el d'alimentació i begudes no alcohòliques (0,5%), l'habitatge (0,2%) o els hotels i la restauració (0,4%).
A la resta de l'estat espanyol, la taxa anual de l'IPC va augmentar en totes les comunitats autònomes, amb l'excepció de la comunitat de La Rioja, on es va mantenir amb un descens de l'1% dels preus.
Navarra va ser la comunitat autònoma que més va incrementar la seva taxa anual d'inflació, que la va situar en el -0,3%, davant del -0,7% registrat el passat juny.
Els increments més reduïts dels preus, d'una dècima, es van produir a Galícia (-0,8%), Illes Balears (-0,7%), Astúries (-0,5%), Catalunya (-0,4%), i País Basc (-0,4%).
També la taxa de variació anual de l'IPC harmonitzat amb la Unió Europea el juliol es va situar en el terreny negatiu del 0,7%, dues dècimes per sobre de la registrada el juny, mentre que la variació mensual va ser també negativa, de l'1,3%. A més a més, la taxa de variació anual de l'IPC a Impostos Constants (IPC-IC) va ser del -0,6%, igual que l'IPC general, i la taxa de variació mensual es va situar al -0,7%.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

L´Agroxarxa d´Unió de Pagesos atén més de 1.200 clients al territori central

L´Agroxarxa d´Unió de Pagesos atén més de 1.200 clients al territori central

El servei d'assessoria professional al sector agrari celebra enguany el seu 25è aniversari

L´empresa familiar suspèn la situació política espanyola

L´empresa familiar suspèn la situació política espanyola

Felip VI inaugura el 19è Congrés de l'Empresa Familiar, que reuneixdes d'ahir més de 500...

Entitats socials reclamen l´aplicació urgent de les mesures d´emergència social aprovades pel Parlament

Entitats socials reclamen l´aplicació urgent de les mesures d´emergència social aprovades pel Parlament

El manifest presentat denuncia "fenòmens alarmants que requereixen respostes contundents"

Enllaços recomanats: Premis cinema