El restaurant Ospi de Sallent va rebre dilluns un dels premis Cartaví 2016, que es van lliurar en el transcurs d'un acte celebrat al Palau Reial de Pedralbes. En total, es van distingir quinze restaurants catalans i es va reconèixer la figura d'en Josep Roca, sommelier i cap de sala del Celler Can Roca.

L'acte va ser presidit per la Consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret i el President de l'Associació Vinícola Catalana, el manresà Valentí Roqueta, acompanyats de la Presidenta de l'Associació Catalana de Sommeliers, Anna Vicens i del Secretari General de FIVIN, Domingo Valiente.

En aquesta vuitena edició, Cartaví ha distingit els restaurants catalans que «realitzen dia a dia una important defensa i promoció dels vins emparats en qualsevol de les onze denominacions d'origen catalanes». Durant el lliurament de premis, es va llegir el decàleg de com fer una bona carta de vins.