El grup alemany Zeiss, especialista en articles electrònics òptics i solucions de metrologia multidimensionals, obrirà un nou centre de treball a Abrera, a prop de la planta de Seat a Martorell, en el qual ha invertit més d'un milió i mig d'euros en instal·lacions i equips.

L'obertura del centre, que portarà el nom de Zeiss Metrology Center Barcelona i en el qual treballaran uns 15 professionals, s'emmarca en un pla d'expansió i creixement a Catalunya, segons ha informat la companyia en un comunicat. El projecte va a càrrec de la divisió Zeiss Metrologia Industrial, especialitzada en solucions de mesurament industrial, i es tracta de la major inversió realitzada a Espanya, fora de la comunitat de Madrid, per part de Carl Zeiss AG, el hòlding que dirigeix el Grup ZEISS. El centre, de 600 metres quadrats de superfície, albergarà l'equip comercial i l'activitat de postvenda de Catalunya, a més de comptar amb les tecnologies de mesurament industrial més avantguardistes.

El director de Zeiss IMT a Iberia, Antonio Martínez, explica que «aquesta inversió suposa una ferma aposta per seguir creixent al costat de la indústria local», i té la voluntat d'«acompanyar els nostres clients amb un servei més pròxim i orientat a les seves necessitats». Zeiss, que treballa a Catalunya des de fa 22 anys, ampliarà així la seva capacitat per fer consultories, així com serveis de mesurament per a clients i anàlisis de materials amb tecnologies pròpies.

Al centre, que tindrà una capacitat per a fins a 45 persones, també es faran formacions o trobades sobre els últims llançaments i tendències tecnològiques del sector, com ara la inspecció per raigs X, la digitalització 3D o l'anàlisi de Big Data per a la indústria 4.0. Entre els clients del grup a Catalu-nya, destaca la factoria de Seat, amb la qual ha incrementat la seva col·laboració els últims anys en àrees com carrosseries i motors. Aquesta vinculació explica que el nou centre de treball s'ubiqui a uns 3 quilòmetres de la fàbrica de Martorell.

El Grup Zeiss desenvolupa, produeix i distribueix tecnologia de mesurament, microscopis, tecnologia mèdica, lents per a ulleres, càmeres i videocàmeres, prismàtics, i equips de fabricació de semiconductors, és present en més de 40 països i té prop de 50 punts de venda i de servei, més de 30 centres de producció i 25 punts de recerca.