El líder d'ERC i cinquè a la llista de Junts pel Sí, Oriol Junqueras, va aconseguir la primera gran ovació de l'acte d'ahir a Manresa. En vindrien uns quants més. Junqueras va assegurar que "ens morim de ganes de deixar de ser independentistes" i, va apuntar, en canvi, que "serem demòcrates tota la vida, serem federalistes europeus tota la vida i ens estimarem el conjunt dels pobles lliures del món tota la vida".

Va criticar la Junta Electoral per obligar els mitjans de la Corporació a compensar el cobriment de l'acte de la Diada a la Meridiana amb el seguiment dels partits i candidatures partidaris del "no". Va ressaltar l'acte que ahir mateix havia tingut lloc amb representants dels sindicats a favor del "sí" en contraposició amb el d'"alguns banquers pel no". Sobre els darrers, el polític va recordar que "són els que han contribuït a ensorrar en gran mesura el sistema bancari de l'estat espanyol i que tots nosaltres hem hagut de rescatar".

Va desmentir els que afirmen que una Catalunya independent quedarà fora de la Unió Europea i va expressar el seu convenciment que la farà millor.

Després de mirar cap a la Lluna va fer-ne un símil amb el camí cap a les urnes. "De la mateixa manera que avui està en quart creixent i que d'aquí a nou dies farà el ple, aquesta candidatura, el nostre projecte i el nostre país, també faran el ple el 27de setembre". La gent el va acomiadar dempeus i amb crits demanant la independència.