L'entrenador santpedorenc Josep Guardiola, que tanca la llista per Barcelona de Junts pel Sí, ha votat aquest dijous des de Munic, ciutat on entrena el Bayern. Guardiola ha dipositat el seu vot a les 11 del matí, a la mesa electoral del consolat espanyol de la capital bavaresa.

El tècnic, també es notícia per les seves declaracions en una entrevista a El Punt Avui. "A mi no em fa cap por el dia després si hi ha una gran majoria de gent que així ho decideix, malgrat que altra gent pensi de manera totalment diferent", assenyala Guardiola. Segons el tècnic del Bayern de Munic, "la il·lusió d'una cosa nova i que serà millor ho supera tot. Serà molt difícil aturar-ho si hi ha una gran majoria".

Sobre els seus companys de llista, Artur Mas i Oriol Junqueras, i el diputat David Fernández, de la CUP, Guardiola diu en l'entrevista que "em cauen tots tres de puta mare. M'agrada la gent que fa el que diu, i això és molt difícil de trobar en la seva feina. Vaig amb ells perquè me'ls crec. I punt".

Segons el parer de l'exentrenador del Barça, "mai s'ha viscut una situació com la que estem gaudint, tan excepcional. No votem només qui serà el nostre pròxim president de la Generalitat. Això ja ho farem més endavant, ja votarem si volem que les polítiques de la gent de Junts pel Sí siguin les adients, o les polítiques de la gent de la CUP, amb els seus respectius programes, o la dels altres partits representants al Parlament, siguin qui siguin els que ens governin. Ara votem si volem ser, a tot gas, això que som i que a vegades costa que siguem, tal vegada per culpa nostra, val a dir, i molts altres cops perquè és impossible que ens deixin intentar-ho".