Puigdemont adverteix que si governen PSC, Cs i PPC el que s'ha vist fins ara amb el 155 "només serà un joc de nens"

El cap de llista de Junts per Catalunya (JxCat), Carles Puigdemont, ha advertit que si després de les eleccions del 21-D governen PSC, Cs i PPC el que s'ha vist fins ara amb l'article 155 "només serà un joc de nens". En una connexió en directe des de Brussel·les a l'acte de JxCat al Teatre Amistat de Mollerussa (Pla d'Urgell), el president destituït també ha acusat el candidat del PSC, Miquel Iceta, de fer "trampes" en descafeïnar i apaivagar els efectes del 155. Al seu torn, el conseller també destituït, i número sis per Barcelona, Josep Rull, ha carregat des de l'escenari contra els líders polítics de PP i Cs que celebraven "com a trofeus de guerra" que empreses traslladessin les seves seus fora de Catalunya.Forcadell reapareix apel·lant al “vot útil” dels independentistes perquè ERC és “l’únic que pot aturar Cs”

La presidenta del Parlament i número 4 de la candidatura d’ERC al 21-D, Carme Forcadell, ha protagonitzat aquest diumenge a Badalona el seu primer acte de campanya, i ha reaparegut intervenint públicament per primer cop després d’haver passat una nit a la presó d’Alcalà Meco per odre del Tribunal Suprem setmanes enrere. Els republicans tenien una gran expectació pel seu primer míting, i Forcadell ha aprofitat aquesta atenció per reclamar als independentistes que facin costat a Esquerra apel·lant al “vot útil”. “Catalunya se’n sortirà, però si les eleccions les guanya ERC se’n sortirà més aviat i millor. Voteu ERC, perquè és garantia de futur, honradesa, transparència, lluita contra la corrupció, i és l’únic partit capaç d’aturar els del 155,i votar ERC és l’únic vot útil per aturar Cs”, ha sentenciat entre aplaudiments dels prop de 400 assistents.Domènech: "El bloc dels que han intervingut l'autogovern no tenia cap altra proposta que la repressió"

El candidat de Catalunya En Comú-Podem, Xavier Domènech, ha acusat aquest diumenge des de Girona al "bloc dels que han intervingut l'autogovern" de no tenir per a Catalunya "cap altra proposta que la repressió". "No podien obrir meses de diàleg perquè no hi tenien res a proposar", ha afegit el cap de files dels comuns. També ha carregat contra els independentistes per la "buidor de la proposta", i a uns i altres els ha retret que pretenguin ser ara la "solució". "Tots els que ens han dut a aquesta situació, no ens en poden treure", ha insistit Domènech. També Elisenda Alamany, número 2 per Barcelona, s'ha expressat en aquesta línia i ha reivindicat la candidatura dels comuns a Girona: "Faran caure la careta a molts falsos patriotes quan diguin alt i clar que estimar un país vol dir estimar la seva terra; la bandera és un símbol que s'aixeca per defensar el país i la gent però no és cap tela per cobrir els seus nyaps i les seves vergonyes".

Castellà: “Si el 21-D guanyen els independentistes i l’Estat no vol negociar, recuperarem la via unilateral”

El candidat de la llista d’ERC i líder de Demòcrates de Catalunya, Antoni Castellà, ha desenterrat aquest diumenge la possibilitat de tornar a la via unilateral d’acció per “fer efectiva la república proclamada”. A l’acte dels republicans a Badalona, Castellà s’ha volgut dirigir a la CUP per assegurar-los que la candidatura d’Esquerra no “renuncia a res” i tampoc a aquesta fórmula. “Si l’endemà de els eleccions i havent guanyat les forces lleials a la república, el govern espanyol no accepta negociar, recuperem la via unilateral. Sí, companys de la CUP”, ha sentenciat. I és que per a ell, el fet d’haver acceptat “el repte de les eleccions del 21-D tot i ser il·legítimes i il·legals, convocades de manera unilateral per l’Estat, ha convertit la cita en “una cosa bilateral”, i per això ha reclamat que els independentistes guanyin el 21 de desembre.

Castellà ha fet aquestes declaracions intervenint a l’acte d’Esquerra on també ha participat Ruben Wagensberg, que ha aprofitat que estava a Badalona per agafar exemple de l’Ajuntament, on les forces sobiranistes i d’esquerres es van unir per evitar que el PPC de Xavier García Albiol accedís a l'alcaldia després de les passades eleccions municipals. “Som defensors del model Badalona, que va permetre fer fora Albiol. Aquest consens ha de ser el model per al país. Perquè mentre ell volia escombrar i netejar els carrers, Badalona va decidir que l’escombrarien però de racisme i xenofòbia”, ha sentenciat.

En aquest mateix sentit, ha cridat a fer del sobiranisme una opció més progressista per poder acollir més suports. “El sobiranisme només pot créixer per l’esquerra, perquè el sobiranisme és tenir totes les eines per arribar a la transformació social. Sobiranisme és empoderament i justícia social”, ha conclòs.Cs es mostren cautelosos davant les enquestes però creuen que ''guanyar el nacionalisme no és una utopia''

Malgrat els resultats favorables de les darreres enquestes, Cs continuen sent cautelosos a l'hora de valorar-les i demanen la màxima mobilització el 21-D per confirmar-les. En un míting davant unes 1.300 persones a Tarragona, tant la candidata del partit, Inés Arrimadas, com el president, Albert Rivera, han assegurat però, que són una mostra que ''el canvi és possible''. Arrimadas s'ha mostrat convençuda que ''guanyar el nacionalisme no és una utopia'' i que per això, cal ''enterrar el procés amb vots'', mentre que Rivera ha tornat a situar l'alternativa taronja com el ''vot útil'' el 21-D davant ''el conformisme'' del PSOE i ''l'immobilisme'' del PP, a l'hora d'aplicar la Constitució a Catalunya.

ERC manté el primer lloc el 21-D i JXCat li disputa la segona plaça a Cs segons una enquesta d''El Nacional'

ERC es manté com a força guanyadora de les eleccions del 21-D, tot i que redueix el seu avantatge, amb 32-33 escons, i Junts per Catalunya experimenta una embranzida i empata amb Ciutadans -que perdria alguns suports- en el segon lloc amb 28-30 escons, segons una nova enquesta electoral que publica El Nacional. El PSC també puja i obté entre 21 i 22 seients. Catalunya En Comú-Podem s'estanca amb 9 diputats, els mateixos que la CUP, mentre que el PP es manté en la darrera posició, amb 6-7 escons. El sondeig dona així la majoria absoluta a les forces independentistes, amb una forquilla d'entre 69 i 72 escons i més del 48% dels vots, un percentatge més alt que el registrat a les eleccions del 27-S. La recollida de la mostra es va tancar divendres a les deu de la nit, l'endemà de la manifestació independentista a Brussel·les.

Agenda del dia: Actes de campanya previstos per aquest 10 de desembre.

11:00: Tarragona - Acte de campanya de Cs amb la candidata, Inés Arrimadas, el president de la formació, Albert Rivera, i el candidat a Tarragona, Matías Alonso.

11:20: L´Hospitalet de Llobregat - El candiat del PPC, Xavier Garcia Albiol, visita el mercat dels ´Pajaritos´ de l´Hospitalet.

12:00: Gironella - Junts per Catalunya porta la seva campanya al Berguedà, concretament a l'emblemàtica Torre de l'Amo de Viladomiu Nou.

12:00: Girona - El cap de llista de Catalunya En Comú-Podem, Xavier Domènech, participa en un acte de campanya amb Elisenda Alamany, número 2 per Barcelona, Llorenç Planagumà, cap de llista per Girona.

12:00: Badalona - Míting d'ERC a Badalona, amb Marta Rovira

12:00: Lleida - Acte de campanya del PSC amb el candidat, Miquel Iceta; el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez; i l'alcalde de Lleida, Àngel Ros

17:00 - Barcelona: Acte central de campanya de la CUP amb els caps de llista i les intervencions de David Fernandez i Anna Gabriel

18:00 - Granollers: Acte de campanya del cap de llista de Catalunya En Comú-Podem, Xavier Domènech

20:00 - Parets del Vallès : Acte de campanya de Junts per Catalunya a Parets del Vallès