El president del govern, Mariano Rajoy, va manifestar ahir el seu optimisme davant les eleccions generals i veu possible que el PP tingui una "gran victòria" el 20 de desembre, a més d'avisar -davant les enquestes i especulacions sobre el PP i els seus rivals- que aquest dia hi pot haver "alguna sorpresa".

Rajoy va ser ahir a Palma, primer visitant un mercat i després participant en un míting, en una jornada que el va portar també a Pamplona ia Saragossa. El cap de l'Executiu es va mostrar optimista davant els resultats electorals. "Podem obtenir una gran victòria", va dir Rajoy, que va justificar el seu auguri en el fet que el PP és un partit "fort" que té "estructura, ganes i il·lusió". I també confia guanyar perquè, tot i que ha admès el desgast després d'haver pres mesures "difícils i complexes", els espanyols "s'estan adonant" que el seu govern ha fet "el que havia de fer".

Rajoy va criticar la resta de partits pel fet que "ningú" ajudés el Govern el 2012, quan va prendre les regnes del país, i ara tots tinguin "idees brillants". "Jo també les tinc per al futur", va avisar.

Més tard, Rajoy va mantenir la seva primera trobada amb la caravana de periodistes que el segueixen en campanya, i en la seva xerrada va treure ferro de la crítica que ahir va llançar el PSOE quan li va recomanar que passi un temps organitzant-se i fent plans per al futur, una afirmació que es va interpretar com un atac frontal al lideratge de Pedro Sánchez. Segons va donar a entendre, no tenia aquesta intenció.

Fonts del PP apuntaven al respecte que el partit no ha canviat d'estratègia i no té intenció d'endurir els seus atacs al PSOE, i Rajoy mantindrà el discurs, advertint que no es pot fer "marxa enrere" donant suport als socialistes ni tampoc apostar pels "experiments", en al·lusió als emergents.