La candidata 11 del PSC al Congrés per Barcelona i actual regidora del partit a l'Ajuntament de Sant Joan, Èlia Tortolero, és partidària d'una reforma de la Constitució que l'adapti a les necessitats actuals tant en l'ambit social com pel que fa l'encaix territorial entre Catalunya i Espanya. Ho va dir en resposta a les preguntes que se li van poder formular ahir a la tarda a través del xat de la web de Regió7.

Tortolero va remarcar la necessitat de reformar una Constitució "que ni jo mateixa no vaig votar" (per joventut), i a més, "s'ha de blindar l'estat del benestar per tal que la dreta no se'l carregui cada vegada que entra al poder". Quant a l'auge de l'independentisme, va dir que "la solució passa per la reforma de la Constitució". En aquest sentit, la regidora santjoanenca està convençuda que "ara és el moment de fer d'Espanya un estat federal", i a banda de reformar la Constitució, aposta per portar el Senat a Catalunya "perquè els presidents autonòmics decideixin sobre els seus territoris".

En l'àmbit social, va defensar l'educació obligatòria fins als 18 anys del programa electoral del PSOE, així com "més suport econòmic a les polítiques d'igualtat, o equiparar salaris entre homes i dones", entre altres.