ERC va celebrar ahir dijous un nou acte de campanya a Sant Vicenç de Castellet que va reunir prop d'un centenar de persones a la plaça de l'Ajuntament del municipi. L'acte va comptar amb les intervencions de la diputada santvicentina, Adriana Delgado, la senadora sallentina Mirella Cortès i, com a convidada, a la presidenta adjunta d'ERC i diputada de Junts pel Sí, Anna Simó.

En les seves intervencions, les ponents van comentar la nova situació política creada pel rebuig de la CUP als Pressupostos de la Generalitat. En aquest sentit, Simó va afirmar que 'no hem pogut aprovar els pressupostos més socials de la història, però malgrat les dificultats no defallim, continuarem treballant per complir amb el mandat que ens van donar els ciutadans a les eleccions que no és cap altre que el de fer la transició cap a un nou Estat'.

Per la seva banda, Cortès va argumentar les raons del perquè els independentistes haurien de votar el proper 26-J. La senadora va recordar la importància de tenir grup parlamentari a Madrid a les dues cambres ja que 'són un important altaveu per poder fer arribar el nostre discurs' i que 'si nosaltres no hi som, el nostre espai l'ocuparà altres formacions que defensaran idees oposades al nostre somni de nou país'. Per a la senadora republicana, el vot del 26-J ha de ser un vot per a ERC, doncs 'el canvi real per a Catalunya és construir un nou país; és més fàcil aquest camí que no creure que l'Estat espanyol canviarà mai'. I es va mostrar molt crítica amb altres formacions que 'ja han renunciat a la democràcia i al dret a decidir dels catalans a canvi de ministerios en un possible pacte de govern amb el PSOE', en al·lusió a En Comú-Podem.